Volgens Pantera Capital was Ether’s marktkapitalisatie het dubbele van Bitcoin in het afgelopen jaar

Het afgelopen jaar is de marktkapitalisatie van Ether (ETH) veel sneller gestegen dan die van Bitcoin (BTC). Dit benadrukt de “relative outperformance” van ETH vergeleken met BTC in die periode. Pantera Capital, cryptocurrency investeringsmanager, bracht in zijn laatste Blockchain Letter het groeitraject van Ether in kaart. Volgens de investeringsmanager is de verhouding tussen de marketcap van Ethereum en die van Bitcoin het afgelopen jaar verdubbeld.

Pantera Capital voegde eraan toe van mening te zijn dat dit het begin is van de marktherwaardering van Ethereum voor EIP 1559 en Proof of Stake. Deze twee veranderingen zullen ertoe leiden dat Ethereum een deflatoir actief wordt waarbij bij elk blok negatief Ethereum wordt uitgegeven. Dit betekent dat ETH een meer deflatoir actief zal zijn dan Bitcoin, volgens Pantera Capital.

Volgens Pantera suggereert de combinatie van groeiende DeFi-gebruiksscenario’s en snelle adoptie dat het marktaandeel van Ether zal blijven groeien vergeleken met dat van Bitcoin. Dan Morehead, Pantera CEO, tweette op donderdag in een verwijzing naar het potentieel van Ether vergeleken met Bitcoin dat zij denken dat dit nog maar het begin is. De afgelopen 12 maanden is de waarde van Ether met 1.750% gestegen.

Zelfs als rekening wordt gehouden met de laatste onrust op de markt die verband houdt met het besluit van Elon Musk om geen Bitcoin-betalingen meer te accepteren voor Tesla-auto’s. Eerder deze week bereikte de marktkapitalisatie van Ether een piek net meer dan $ 500 miljard, waardoor het een van de wereldwijde zakelijke elite was. Ook bereikte de cryptocurrency een hoogste punt in drie jaar vergeleken met Bitcoin, wat bijdroeg aan de bullish vurigheid.

Het netwerk van ontwikkelaars is nu waardevoller dan elke grote bank behalve JPMorgan Chase, zoals Pantera Capital opmerkte. Ook Bitcoin heeft een geweldige periode van 12 maanden achter de rug, met een stijging van rond de $ 9.000 in mei 2020 tot een hoogtepunt boven de $ 64.000 in april. Voor het laatst werd Bitcoin gezien zwevend boven $ 48.400, na een daling van 10,9% op de dag. Ondertussen was Ether bezig met een verlies van 10% om te handelen op $ 3.635.