Volgens CoinShares ziet Cardano de grootste wekelijkse instroom van institutionele managers

Zelfs toen de interesse in Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) afnam is vorige week institutionele instroom in Cardano (ADA) -beleggingsproducten sterk gestegen. Dit benadrukt de groei van proof-of-stake-activa tijdens de laatste golf van milieu-FUD op de markten. Institutionele investeringsmanagers kochten volgens CoinShares voor $ 10 miljoen aan ADA-producten voor de week die eindigde op maandag.

Er werd meer kapitaal door Cardano-investeringsfondsen aangetrokken aan dan enig ander digitaal activum. Bitcoin-fondsen zagen ter vergelijking, in dezelfde week een uitstroom van $ 110,9 miljoen. Terwijl de uitstroom van Ether in totaal $ 12,6 miljoen bedroeg. Volgens CoinShares stopten investeerders $ 5,5 miljoen in Polkadot-fondsen en $ 7,1 miljoen in multi-asset beleggingsproducten.

Cardano-investeringsproducten hebben in het huidige jaar $ 24 miljoen aan institutionele activa getrokken, vergeleken met $ 4,13 miljard voor Bitcoin en $ 924 miljoen voor Ether. De plotselinge omslag in de richting van proof-of-stake cryptocurrencies zoals Cardano, is door CoinShares gecrediteerd als de ecologische terugslag tegen Bitcoin. Cardano zag de grootste instroom van $ 10 miljoen, legde de fondsbeheerder uit.

Dit kan betekenen dat op basis van milieuoverwegingen investeerders actief kiezen voor proof-of-stake coins, volgens Coinshares. Een vloedgolf van verkopen op de markt werd veroorzaakt door de flitscrash van Bitcoin dit tot onder de $ 30.000 zakte vorige week. Toen bereikten Ether, Cardano en elke andere grote altcoin nieuwe lokale bodems. De Bitcoin-volumes stegen op beurzen vorige week naar een nieuw record tot $ 155 miljard, zoals CoinShares opmerkte.

Hoewel het nog te vroeg is om een dieptepunt vast te stellen, leken markten zich maandag in herstelmodus te bevinden. Voordat de markt vorige week tankte, behoorde ADA tot de best presterende crypto’s. Toen het doorboorde boven $ 2,00 op weg naar nieuwe hoogtepunten dichter bij $ 2,40, maakte de cryptocurrency opeenvolgende hoogtepunten.

Op het moment van schrijven steeg ADA met 33,5% tot $ 1,50 voor een totale marktkapitalisatie van $ 47,9 miljard.