In minder dan 3 weken $ 1,3 miljoen aan BTC gedoneerd aan Bitcoin-hodling liefdadigheid

In minder dan 3 weken $ 1,3 miljoen aan BTC gedoneerd aan Bitcoin-hodling liefdadigheid

Binnen drie weken na de lancering van de trust heeft de in New York gevestigde non-profitorganisatie, Charity: water, meer dan $ 1 miljoen aan BTC-donaties ontvangen bij zijn Bitcoin Water Trust. Tijdens de Bitcoin-conferentie in 2021 in Miami werd de Bitcoin Water Trust aangekondigd. Het initiatief trok de aandacht door zijn ‘HODL MODL’-strategie voor treasury beheer.

De non-profit accepteert hierbij donaties in Bitcoin, waaraan het pas in 2025 zal komen. Tot nu toe is in totaal 32.5949 BTC gedoneerd, volgens de website van het goede doel. Dit komt neer op meer dan $ 1,3 miljoen tegen huidige prijzen. Hierbij hoopt het goede doel gebruik te kunnen maken van de hypothetische winst die Bitcoin de komende jaren zou kunnen behalen.

In de VS gevestigde crypto-uitwisseling Gemini, levert crypto-bewaringsdiensten voor de trust. In een blogpost van 14 juni beweert de uitwisseling dat donaties die vandaag door de liefdadigheidsinstelling worden ontvangen, een veel grotere impact kunnen hebben als ze voor de toekomst worden bewaard. De HODL MODL, het nieuwe liefdadigheidsmodel, creëert een nieuw paradigma voor liefdadigheidsgiften, volgens de blogpost.

Verder brengt het nieuw model het HODL-ethos van Bitcoin naar liefdadigheidsgiften. Dit betekent dat Bitcoin-donaties van vandaag morgen een nog grotere impact kunnen hebben, staat nog in de post. Tyler en Cameron Winklevoss, de oprichters van Gemini, zijn ook overeengekomen om de eerste 50 Bitcoins, die aan de Bitcoin Water Trust zijn gedoneerd, te matchen.

De post voegde eraan toe dat zij verheugd zijn om een collega, missie gedreven organisatie zoals Charity: water, te helpen Bitcoin te accepteren en zijn humanitaire inspanningen te maximaliseren. In 2006 is Charity: water opgericht en de non-profit werkt aan het lanceren van waterprojecten in gemeenschapseigendom die schoon water en sanitaire voorzieningen bieden aan ontwikkelingslanden.

In 2014 begon de organisatie met het accepteren van Bitcoin-donaties. De medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, schonk miljarden aan SHIB-tokens die door de makers van de meme-coin in zijn wallet waren gedropt. Liefdadigheid is hierna de afgelopen maanden een populair onderwerp geworden binnen de crypto-industrie. Buterin schonk een tiende van zijn SHIB-bezit aan goede doelen.

Voordat hij doneerde, had hij de resterende 90% verbrand om andere altcoin-ontwikkelaars ervan te weerhouden enorme hoeveelheden van hun tokenvoorraad naar zijn wallet te sturen voor promotie. Een van de grootste ontvangers van Buterins dog-token voorraad was het India Covid Relief Fund en ontving meer dan $ 1 miljard aan SHIB.

De Human Rights Foundation (HRF), een organisatie die wereldwijd mensenrechtenactivisme ondersteunt, lanceerde op 31 mei verschillende op Bitcoin gebaseerde subsidies als onderdeel van het $ 210.000 Bitcoin Development-fonds.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders