Met zijn laatste prijsdip baart Bitcoin (BTC) analisten misschien geen zorgen. Hoewel het twee weken geleden een nieuw record bereikte, zal het waarschijnlijk zijn eerste negatieve maand april in zes jaar deze week afsluiten. April 2021 is met -8,3% de slechtste april ooit van Bitcoin en de eerste sinds 2015 die verlies lijdt, blijkt uit gegevens van de monitoringbron Bybt.

Een april zoals weinig anderen voor Bitcoin

De prestatie staat in contrast met die van maart. Ondanks dit traditioneel een “slechte maand” is voor Bitcoin, heeft deze maand dit jaar een winst van bijna 30% laten zien. 2021 blijft tegen meerdere BTC-prijstrends ingaan, met Q1 ook drie opeenvolgende maanden van positieve resultaten. Dit is iets wat sinds 2013 niet meer is gebeurd. Met minder dan twee dagen te gaan tot mei, handelde BTC/USD rond $ 54.600 op het moment van schrijven.

Dit na een korte piek tot $ 56.200 op geruchten dat Facebook, Bitcoin had gekocht in het eerste kwartaal. Die geruchten bleken ongegrond, hoewel ze de gebruikelijke media hadden bereikt. De bekendste namen van Bitcoin waren totaal onaangedaan, zoals altijd, door het gebrek aan adoptiewonder uit het Q1-inkomstenrapport van Facebook.

Travis Kling, CEO van crypto-vermogensbeheerder Ikigai, vertelde het volgende aan Twitter-volgers. Hij gaf aan dat als je Bitcoin hebt verkocht, omdat Facebook er in het eerste kwartaal geen kocht en je denkt ook dat je GMI bent, dan heeft hij ongelukkig nieuws voor de volgers.

‘Omgekeerde correlatie’-gesprekken aangezet door Ether winsten

Ondertussen groeit de consensus onder handelaren dat Bitcoin blijft afkoelen na zes maanden van epische opwaartse kracht, zoals Cointelegraph meldde. Altcoins zullen de focus zijn gedurende deze tijd, die zou moeten duren tot het najaar. Deze heroveren nu al het leeuwendeel van de marktkapitalisatie van cryptocurrency. De grootste altcoin, Ether (ETH), bereikte deze week nieuwe recordhoogtes.

Deze laat zien dat het onder de huidige omstandigheden bijzonder niet gecorreleerd is met Bitcoin. Scott Melker, de populaire handelaar die de bevindingen uit zijn laatste Wolf Den-nieuwsbrief samenvat, merkte op dat ze niet alleen niet gecorreleerd zijn, wat een 0 zou zijn. Ze zijn ook de ruimte betreden van omgekeerd gecorreleerd zijn. Om aan te tekenen, was te zien dat ETH/BTC aanzienlijk steeg vergeleken met de BTC-daling, volgens Melker.

Bitcoin zou tegen het vierde kwartaal echter moeten ontwaken om zijn reis hoger te vervolgen.