Volgens rapport zal Bitcoin-dominantie waarschijnlijk terugveren na een inzinking van de markt

Een uitgever van crypto-toegangsproducten die trackers, indexen en structuurvehikels voor instellingen omvatten, Stack Funds, heeft een nieuw rapport uitgebracht. Hierin wordt voorspeld dat de dominantie van Bitcoin (BTC) in de nabije toekomst weer zal stijgen naar vroegere hoogtepunten.

De dominantie van Bitcoin, het aandeel van de cryptocurrency in de totale marktkapitalisatie van alle crypto-activa, is vanaf het begin van 2021 gestaag gedaald. De daling vond plaats van 72,3% in januari tot ongeveer 40% deze week. Dit cijfer vertegenwoordigt een dieptepunt in drie jaar sinds mei 2018, zoals Lennard Neo, hoofd onderzoek van Stack Funds, opmerkt.

De totale marktkapitalisatie is in de tegenovergestelde richting gegaan, terwijl de dominantie van BTC is blijven dalen. Bovendien is de dominantie van BTC in dezelfde periode 40% in waarde gestegen. Wat dit betekent voor Stack Funds, is dat het kapitaal van investeerders vergrendeld blijft op de cryptomarkten.  Er is een belangrijke verschuiving in de sector in het spel geweest, merkt Neo op.

Investeerders probeerden hierbij alternatieve kosten te maximaliseren, zoals te zien is aan de stijging van de prijs van Ether (ETH) met bijna 180% op de hoogtepunten van vorige maand. De dynamiek tussen dominantie en de bredere markten suggereert echter een omslag in trends. De dominantie van BTC is voor Stack Funds al lang toe aan een herstel.

Nu donkere wolken boven de markten opdoemen, zijn zij van mening dat het roterend spel is omgekeerd, legde Neo uit. Naarmate de onzekerheden toenemen, terwijl de markten opnieuw worden gereset, verwachten ze dat investeerders terug naar Bitcoin zullen fietsen. Dat is reden waarom een opleving zou moeten plaatsvinden in de dominantie van Bitcoin. En dit zal de prijs van Bitcoin op korte termijn verder ondersteunen, volgens Neo.

Ook de dramatische volatiliteit van de afgelopen week is vermeld in het rapport van Stack Funds. Dit in navolging van andere commentatoren en analisten die hebben gewezen op de impact van opmerkingen van Elon Musk en zijn bedrijf Tesla. Alsook het bearish nieuws over een mogelijk hernieuwd crypto-hardhandig optreden in China.