Daling voor Coinbase-aandelen naar een laagterecord waarbij deze verder van crypto worden losgekoppeld

Daling voor Coinbase-aandelen naar een laagterecord waarbij deze verder van crypto worden losgekoppeld

Donderdag tuimelden de aandelen van Coinbase Global Inc. naar nieuwe dieptepunten, toen Wall Street-investeerders bleven weglopen uit high-flying tech-aandelen. Ondertussen bereikte de cryptocurrency-markt een recordwaarde van meer dan $ 2,4 biljoen. Een dieptepunt van $ 255,15 werd door het COIN-aandeel bereikt. Het liep hierbij gevaar de referentieprijs van $ 250 te overschrijden aan de vooravond van zijn openbare notering op 14 april.

COIN heeft een neerwaarts traject afgelegd, na een explosief debuut. Nu heeft het bedrijf een totale marktkapitalisatie van $ 48,7 miljard. Dit is ongeveer de helft van de $ 100 miljard die het vorige maand bereikte. Onderzoeksdirecteur bij FBB Capital Partners, Mike Bailey, vertelde aan Bloomberg dat de verkoop van Coinbase aandelen grotendeels te wijten was aan de vorming van een “minibubbel” die nu aan het barsten is.

Eind 2020 en begin 2021 zagen zij een minibubbel in SPAC’s, IPO’s, crypto, clean-tech en hypergroei, en veel van deze activaklassen herstellen van een slechte kater, legde hij uit. De bewering van Bailey dat crypto herstelt van een ‘slechte kater’, is echter misplaatst, gezien de relatieve betere prestaties van de beleggingscategorie dit jaar. De markt voor cryptocurrency is meer dan verdrievoudigd, sinds 1 januari.

Coins zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en vele andere toonaangevende altcoins hebben nieuwe records hebben gevestigd. Crypto is natuurlijk niet zonder extreme prijsvolatiliteit. Tussen 17 en 23 april verloor de markt honderden miljarden dollars, terwijl Bitcoin zakte tot een belangrijk ondersteuningsniveau van ongeveer $ 47.000. Bitcoin kwam terug boven de $ 50.000 en uiteindelijk op $ 57.000, waar het momenteel verblijft door een snel herstel.

Een vergelijkbare daling in de technologie-zware Nasdaq Composite Index wordt weerspiegeld door de verkoop van COIN in de afgelopen dagen. Vijf opeenvolgende dalingen zijn geregistreerd door de Wall Street-benchmarkindex en is gedaald in zeven van de laatste acht handelssessies. De Nasdaq Composite is met meer dan 4% gedaald, na het sluiten op een recordhoogte van 14.138,78 op 26 april.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders