Volgens Michael Saylor is er plek voor eenieder en is hij niet alleen een Bitcoin-maximalist

Naast Bitcoin heeft Michael Saylor, MicroStrategy-chef, ook wel wensen voor andere cryptocurrencies. In een aflevering van CNBC’s Fast Money deed de miljardair deze onthulling, waarbij hij zijn visie op de industrie uitte en waar hij dingen in de toekomst ziet gebeuren. Aanvankelijk werd Saylor gevraagd waarom het softwarebedrijf BTC blijft kopen, in het interview op dinsdag met Courtney Reagan, senior Retail verslaggever van CNBC.

Met de vraag werd verwezen naar de aankondiging van het bedrijf op 14 juni dat het tot $ 1 miljard aan aandelen kan verkopen voor verdere BTC-acquisities. Bitcoin werd als digitaal goud op een groot technisch netwerk beschreven door Saylor en hij voorspelde dat het door miljarden mensen wereldwijd zal worden geadopteerd.

Echter, de meest interessante opmerkingen in het interview kwamen misschien wel toen Guy Adami, mede-presentator van Fast Money, het onderwerp “Bitcoin-maximalisme” aanhaalde, nadat hij de term had gegoogeld. Adami vroeg aan Saylor wat zijn mening is over Ethereum en vroeg of er ook ruimte was voor ETH in de strategie van het bedrijf.

Saylor ziet Bitcoin als “digitale eigendom” en het meest waardevolle en dominante netwerk, ga hjij zelf aan. En hij vergeleek het met de bouwstenen van het ecosysteem waarbij hij aangaf dat je het als granietblokken in cyber Manhattan moet zien. Daarna volgt digitale valuta die lijkt op Tether en stablecoins, die geldmarkten willen zijn in cyberspace, volgens Saylor. Vervolgens heb je digitale applicaties zoals Ethereum, gaf hij nog aan.

Ethereum wil het JP Morgan-gebouw en het bankwezen en alle beurzen dematerialiseren, voegde hij eraan toe. Saylor beweerde dat er plaats was voor verschillende crypto-activa. Hij voegde eraan toe van mening te zijn dat als de markt deze dingen begint te begrijpen, er een plaats is voor eenieder. Dat het softwarebedrijf binnenkort stappen zou ondernemen om Ethereum of andere crypto-activa op te kopen, is echter niet wat de CEO van het softwarebedrijf suggereerde.

MicroStrategy zei dat het een “at the market” effectenaanbod zou lanceren, waardoor het in de loop van de tijd tot $ 1 miljard van zijn aandelen zou kunnen verkopen. Zo staat het in een aanvraag gedeponeerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission op maandag. Het bedrijf kondigde op 9 juni aan dat het zijn aanbod van beveiligde bankbiljetten van $ 500 miljoen had voltooid.

Bovendien gaf het bedrijf aan dat het van plan is de opbrengst te gebruiken om meer Bitcoin te kopen. In een peiling onder zijn 1,2 miljoen Twitter-volgers schetste Saylor zijn denkwijze. Ook vroeg hij aan zijn volgers of ze dachten dat de BTC-prijzen de komende zeven jaar boven de 6,125% zouden uitkomen. Dit is wat MicroStrategy in die periode aan obligatiekopers moet terugbetalen.

Op het moment van schrijven had negentig procent van de 105.000 respondenten ja gestemd. MicroStrategy bezit momenteel 92.079 BTC, meldt Bitcoin Treasuries. Dit is $ 3,68 miljard waard tegen huidige prijzen.