Elon Musk: de held die de cryptowereld verdient, maar misschien niet degene die het wil, aldus CoinSwap oprichter Erik Nurm

Elon Musk’s vermogen om cryptocurrency markten te bewegen met zijn tweets vormt een gevaar voor de gemiddelde belegger, zegt CoinSwap oprichter Erik Nurm. Echter kan het lawaai gecreëerd rond de Tesla CEO’s sociale media-activiteit op de lange termijn ook nieuwe ogen voor crypto brengen.

Nurm wees erop dat Musk’s neiging om te tweeten over Bitcoin (BTC), Dogecoin (DOGE) en andere cryptocurrencies begon kort nadat de Tesla-chef door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission werd verboden om over zijn eigen bedrijf te tweeten. Nurm zei: “Elon heeft de markt gemanipuleerd door FUD te creëren rond Bitcoin. Hij speelt hetzelfde spel als hij deed met de aandelenmarkt.”  “Nadat hij door de SEC werd verboden om over Tesla te tweeten, heeft hij zijn focus verlegd naar de crypto markt, waar hij voorlopig vrijuit kan gaan op sociale media,” voegde hij eraan toe.

Wispelturigheid van Musk

De CoinSwap-oprichter ziet momenteel ook de onrust op de markten, grotendeels dankzij het steeds wisselende warme en koude temperament van Musk. Eerder dit jaar kondigde Musk aan dat Tesla Bitcoin zou accepteren als betaaloptie voor zijn elektrische auto’s, om vervolgens weken later op zijn besluit terug te komen. En deze week draaide Musk dat besluit weer terug door aan te kondigen dat Tesla Bitcoin als betaaloptie zou accepteren zodra 50% van de mijnbouw zou worden uitgevoerd met schoon energiegebruik.

Maar Musk’s wispelturigheid bij de interactie met de crypto wereld zou uiteindelijk op de lange termijn meer mensen naar de wereld kunnen trekken. “Ook al veroorzaakt Musk tijdelijk onrust in de markt, zijn betrokkenheid kan op de lange termijn gunstig zijn voor crypto, omdat hij nieuwe mensen aantrekt voor crypto, zij het soms om de verkeerde redenen,” aldus Nurm.

Nurm eindigde met: “Zijn inspanningen om de prijs van bepaalde munten op te drijven, zoals Dogecoin en meer recent CumRocket, zijn potentieel gevaarlijker, omdat deze schijnbare pump-and-dump-regelingen veel gewone mensen uit hun zak kunnen laten.Ik hoop dat mensen alle crypto tweets en andere opmerkingen van Musk met een korreltje zout nemen – en ze moeten onthouden dat hij bijbedoelingen heeft.”