Een beperkte handelsafdeling voor BTC-derivaten gelanceerd door Goldman Sachs

Een cryptocurrency trading desk is gelanceerd door een van de grootste investeringsbanken ter wereld. Leidinggevenden hebben echter ervoor zorgden te specificeren dat ze alleen derivaten zouden verhandelen en geen echte digitale activa in de boeken zullen hebben. Vrijdagochtend onthulde een CNBC-rapport een interne memo van Goldman Sachs waarin de lancering van een cryptocurrency trading desk werd aangekondigd.

De desk zal deel uitmaken van Goldmans Global Currencies and Emerging Markets-divisie. Het zal verder onder toezicht staan van Mathew McDermott, Digital Assets-hoofd. Kort na een rapport op donderdag dat Goldman was begonnen met het aanbieden van BTC-handel aan klanten via non-deliverable forwards (NDF’s), verscheen het nieuws. NDF is een derivaat dat is gekoppeld aan de prijs van Bitcoin.

Deze keuze van derivaten verkleint het risico van Goldman op blootstelling aan BTC, merkten waarnemers op. Omdat de investeringsvehikels worden gekocht en in contanten worden afgewikkeld. De memo, geschreven door Rajesh Venkataramani, Goldman-partner, merkte op dat de nieuwgevormde tradingdesk momenteel alleen in NDF’s zal handelen. Samen met future trades van CME BTC op basis van principal trading, alle contante afwikkelingen.

De vermogensbeheergigant is niet in staat om Bitcoin of enige andere cryptocurrency, inclusief Ethereum, fysiek te verhandelen, merkte Venkataramani op. En dat ze voorzichtig zouden zijn met handelen en klanten blootstelling bieden aan activa los van Bitcoin-derivaten. Hij schreef dat zij vooruitkijkend hun aanwezigheid op de markt blijven verbreden, zij het op een afgemeten manier.

Tegelijkertijd werken zij selectief aan nieuwe liquiditeitsverschaffers om hun te helpen bij het uitbreiden van ons aanbod, volgens schreef Venkataramani. Met cryptocurrencies heeft Goldman een on-again, off-again relatie onderhouden. Er waren geruchten eind 2017 dat de vermogensbeheerder een bureau aan het verkennen was. Echter, zij maakten zich toen ook al zorgen over de beveiliging.

Sommigen noemen de zet gekscherend een topsignaal, hoewel David Solomon, CEO van Goldman Sachs, dat verhaal in 2019 weerlegde. Goldman heeft agressief andere wegen gevolgd om te profiteren van blockchain-technologie. Ondanks de voorzichtige intrede in de handel. Het bedrijf neemt deel aan een onlangs aangekondigde digitale obligatieverkoop van $ 120 miljoen op Ethereum.

En nam het eerder deze week deel aan een verhoging van $ 15 miljoen voor het opstarten van crypto-intelligentie Coin Metrics.