Na laag 2-migratie naar het Polygon-netwerk 300% winst voor Telcoin (TEL)

Een van de oorspronkelijke motivaties achter Bitcoin (BTC) was de mogelijkheid om geld naar eenieder, overal en op elk moment te sturen. Dit heeft bijgedragen aan het ontstaan van het groeiende cryptocurrency-ecosysteem dat vandaag de dag bestaat. Wereldwijde overmakingsplatforms gebaseerd op blockchain zijn een sector van cryptoprojecten die in de loop van de tijd zijn geëvolueerd om te voldoen aan de behoeften van peer-to-peer geldtransacties.

En hierbij is Telcoin (TEL) zo’n project dat in 2021 opvallende winst heeft geboekt. De prijs van Telcoin is sinds 1 februari met meer dan 4.100% is gestegen, van een dieptepunt van $ 0,00066 naar een nieuw record van $ 0,0286 op 5 mei toen de altcoin een record van $ 110 miljoen zag in 24-uurs handelsvolume. Zo blijkt uit gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView zien.

De rally is in vuur en vlam gezet door de verschuiving naar wereldwijde overmakingen

Het project heeft onlangs een geüpgraded protocol gelanceerd waarmee de overmakingsdiensten tussen de Filippijnen en Canada op 4 februari live kunnen gaan. Zo laat een scroll door de Twitter-feed van Telcoin zien. Van zowel iOS- als Android-mobiele applicaties omvatte de lancering van V2 nieuwe versies. Gebruikers in deelnemende rechtsgebieden kunnen deze downloaden in de Apple en Google Play Store.

Canada is volgens het Telcoin-team de eerste van de vier eerste verzendmarkten die Telcoin betreedt voor fiat-overmakingen. Bovendien zal Canada binnenkort worden gevolgd door Singapore, Australië en de VS. Toen Paul Neuner, CEO van Telcoin, voor de Nebraska State Legislature verscheen om te praten over kansen in de fintech-ruimte en hoe de staat zou kunnen profiteren van wetgeving die erop gericht is om van Nebraska een gedecentraliseerd financieel centrum te maken, kreeg het project eind februari meer aandacht.

TEL-prijs naar nieuwe hoogtepunten getild door layer 2 trading

De TEL-prijs ontving een dosis raketbrandstof na het grootste deel van maart en april zijwaarts te hebben gehandeld. De reden was dat het token werd vermeld op de gedecentraliseerde QuickSwap-uitwisseling die werkt op Polygon, een laag-2-protocol dat is opgebouwd op het Ethereum-netwerk. Waarschijnlijk hebben, de lagere vergoedingsomgeving van het Polygon-netwerk en de aantrekkelijke rendementsmogelijkheden voor liquiditeitsverschaffers op QuickSwap, geleid tot de sterke stijging van het handelsvolume voor TEL.

De marktomstandigheden voor TEL zijn al enige tijd gunstig, volgens gegevens van Cointelegraph Markets Pro. De voor Cointelegraph exclusieve VORTECS ™ -score, is een algoritmische vergelijking van historische en huidige marktomstandigheden afgeleid van een combinatie van gegevenspunten, waaronder marktsentiment, handelsvolume, recente prijsbewegingen en Twitter-activiteit.

De VORTECS ™ -score voor TEL werd verhoogd na de lancering op QuickSwap, waardoor de prijs aanvankelijk boven $ 0,01 uitkwam. Ongeveer twee dagen voordat de prijs met 84% steeg naar een nieuw record op 5 mei, bleef de score stijgen en bereikte een hoogtepunt van 95 op 3 mei. Telcoin heeft het potentieel om een breed scala aan wereldwijde gebruikers aan te trekken.

Met een wereldwijd relevante use-case die nu in een laaggeprijsde, laag-2-omgeving werkt. De TEL-prijs kan verder worden gewaardeerd naarmate blockchain-technologie zijn gebruikelijke aanwezigheid vergroot en nieuwe deelnemers op zoek zijn naar goedkopere manieren om geld over te maken en betalingen te doen.