Een grote cryptocurrency-uitwisseling die eerder deze maand openbaar werd op Nasdaq, namelijk Coinbase, blijft actief uitbreiden in India met een nieuwe aanwerving. Pankaj Gupta, een voormalig Google Pay engineering lead in India en Azië-Pacific, is door deze cryptocurrency exchange ingehuurd als vicepresident engineering en site lead voor India.

Gupta zei bij de aankondiging van het nieuws op dinsdag, dat hij verantwoordelijk zal zijn voor het leiden en vanaf nul bouwen van de technologie hub van het bedrijf in India. Ook merkte hij op dat Coinbase is begonnen met het aannemen van personeel in India en verschillende sollicitaties heeft geplaatst. Vorige maand heeft Coinbase officieel plannen aangekondigd om een zakelijke aanwezigheid in India te vestigen.

Dit in de verwachting een fysiek kantoor in Hyderabad te openen en talent in te huren in engineering, softwareontwikkeling en klantenondersteuning. Volgens Gupta, in een blogpost, is het plan om binnen de komende 1 à 2 jaar honderden werknemers op alle niveaus in engineering, productbeheer, UX-ontwerp, onderzoek en programmabeheer aan te nemen om een volledige technische hub in India uit te bouwen.

Hij voegde eraan toe dat om hun ambitieuze groeiplannen in India te ondersteunen, zij ook acquisities en overnames van startups zullen onderzoeken. De uitbreiding van Coinbase naar India komt te midden van aanzienlijke onzekerheid over de juridische status van cryptocurrency in het land. Verschillende anonieme bronnen hebben sinds begin 2021 geruchten verspreid over een vermeend aankomend cryptoverbod in India.

Nirmala Sitharaman, minister van Financiën, verklaarde vervolgens dat toezichthouders niet “alle opties wilden afsluiten”. En dat ze bereid waren om “bepaalde vensters” toe te staan voor mensen om digitale activa, zoals Bitcoin (BTC), te gebruiken.