Naar verluidt is crypto-uitwisseling Huobi gestopt met het toestaan van nieuwe gebruikers om derivaten te verhandelen

Naar verluidt heeft een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld, Huobi, derivaten voor nieuwe en bestaande gebruikers beperkt. De beperking is opgelegd vanwege zorgen over het optreden van Chinese regelgeving. Huobi had de maximaal toegestane handelshefboom tijdelijk verlaagd van 125X naar minder dan 5X voor bestaande gebruikers, meldde de Chinese journalist Colin Wu donderdag op Twitter.

Nieuwe gebruikers in China mochten bovendien niet deelnemen aan de handel in derivaten op de beurs. Hoelang het beleid van Huobi zal duren of, als het cryptohandelaren in China naar andere beurzen zal drijven, is niet duidelijk. Chinezen die niet kunnen meedoen met contracten met een hoge hefboomwerking, gaan naar Binance, volgens Wu. Behalve als de uitwisseling het volgende doelwit van de Chinese overheid zou zijn.

Veel investeerders hadden al rekeningen bij OKEx, Binance en Huobi, beweerde Wu. In China gevestigde crypto-gebruikers worden geconfronteerd met autoriteiten die dit jaar schijnbaar een hardere houding aannemen bij het reguleren van digitale activa. In juni kondigde Huobi Mall, Huobi’s mijnbouwtak aan dat het mijnactiviteiten in het land zou opschorten.

Deze aankondiging kwam nadat drie van de belangrijkste handelsverenigingen van China waarschuwingen hadden vrijgegeven tegen investeringen in cryptocurrency. Aan degenen die cryptovaluta in de regio Binnen-Mongolië mijnen, hebben ambtenaren ook regels opgesteld om zwaardere straffen op te leggen.

Na Coinbase en Binance wordt Huobi Global momenteel gerangschikt als de op derde grootste crypto-uitwisseling, volgens CoinMarketCap. Op het moment van publicatie is het volume van de beurs $ 11,4 miljard over de afgelopen 24 uur.