Nadat Tesla betalingen stopzet over koolstofzorgen, lijdt Bitcoin 6% verlies in een uur

Nadat elektrische autofabrikant Tesla zijn ondersteuning voor de aankoop van voertuigen met BTC heeft opgeschort, trekken de Bitcoin-markten zich terug. Elon Musk, CEO van Tesla, merkte in een tweet van 13 mei op dat het bedrijf zich zorgen maakt over het “snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoin-mining en -transacties, met name steenkool.

Musk concludeerde dat de opkomst van digitale activa “niet ten koste kan gaan van het milieu, terwijl hij voorspelde dat cryptocurrency “een veelbelovende toekomst” heeft. Het bedrijf heeft echter niet uitgesloten dat het in de toekomst weer BTC zal accepteren. Hierbij wordt in het bericht opgemerkt dat het bedrijf weer Bitcoin zal gaan gebruiken “voor transacties zodra mining overgaat op duurzamere energie.”

Musk voegde eraan toe dat ze ook kijken naar andere cryptocurrencies die minder dan 1% van de energie/transactie van Bitcoin gebruiken. Velen binnen de cryptogemeenschap hebben op sociale media de bewering van Musk en Tesla over de milieu-impact van Bitcoin-mining tegengesproken. “The Wolf of All Streets”, Twitter-gebruiker, merkte hierbij op dat “miners voornamelijk hernieuwbare energie gebruiken.”

In oktober toonde de 3e Global Cryptoasset Benchmarking Study van de Universiteit van Cambridge 2020 aan dat tot 76% van de cryptocurrency mining gebruik maakt van enige hernieuwbare elektriciteit. Tegelijkertijd werd geschat dat slechts 39% van de totale stroom die wordt verbruikt door Proof of Work cryptocurrencies, groene energie was. BTC is ongeveer 6% ingestort in het afgelopen uur, tuimelend van $ 54.800 naar ruwweg $ 51.600, op het moment van schrijven.