DOGE, maak plaats, want Tiger King-ster lanceert CAT

Het is vrijwel niet zeker. Na het nieuws dat de controversiële Tiger King-ster, Carole Baskin, haar CAT-munt heeft gelanceerd, wordt echter de status van Dogecoin als de beste memecoin mogelijk bedreigd. Ze onthulde op dinsdag in een blogpost via Baskin’s non-profit Big Cat Rescue dat haar sociale token was gelanceerd op Rally. Dit is een open netwerk waarmee videomakers hun eigen munten op de Ethereum-blockchain kunnen lanceren.

Echter, ze benadrukte dat haar munt geen investeringsinstrument is, maar dat het eigenlijk een vreselijke woordspeling is. In haar eigen woorden stelde ze dat hun nieuwe $ CAT-munt geen valuta is om in te investeren. Het is echter eerder een spint van hun fans om hun liefde voor de katten te tonen. En om de vruchten te plukken van hun meest vooruitstrevende partners, de fans, bij het creëren van een wereld waarin alle wilde katten vrij leven, aldus Baskin.

Echter, Baskin’s interesse in cryptocurrency lijkt enige basis te hebben. De reality-tv-ster legde hierbij uit dat ze zich zorgen maakte over door geld-printen aangedreven inflatie. En dat ze gesteld is op het idee om de macht van geld in de handen van de mensen te leggen, in plaats van banken en overheden. Hoewel zij nieuwe bullishness toont, lijkt zij toch de verschillende attributen van Bitcoin (BTC) vergeleken met veel altcoins verkeerd te hebben begrepen.

Want, zoals ze zelf aangaf, zijn volgens haar op dit moment zowel de USD als Bitcoin fiat-valuta’s. Maar hebben Bitcoin en andere altcoins in ieder geval schaarste ingebouwd en worden die nu veel breder gebruikt in het dagelijks leven, volgens Baskin. Momenteel heeft Baskin’s CAT 123.600 munten in omloop en heeft een coin een prijs van $ 8,20. CAT heeft sinds de lancering 492 transacties gezien, met een totaal ondersteuningsvolume in USD van $ 206.000.

Beloningen, zoals elitetoegang tot LIVE-walkabouts en gesprekken met Carole Baskin en haar bemanning van grote kattenliefhebbers en verzorgers, worden verstrekt aan houders van CAT. Maar ook kortingen en eerste toegang tot nieuwe merchandise en activiteiten. Baskin heeft een tip van de sluier van toekomstplannen voor de CAT-gemeenschap gelicht.

Deze zijn onder andere gedeelde toegang tot de metaverse wereld van grote katten genaamd ARzoo. Verder een virtual reality-verzamelspel genaamd Big Cat Rescue VR en een nieuwe reeks niet-gespecificeerde, maar vermoedelijk katgerichte, NFT’s die over twee weken zullen verschijnen. Dit is niet Baskins eerste zet van in cryptovaluta. Zo begon ze in april vorig jaar via BitPay donaties in Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH) en Ether (ETH) te accepteren.

Indien Joe Exotic, beter bekend als de Tiger King, haar aartsvijand, zich bewust is geworden van de betekenis van blockchain-technologie achter de tralies, valt nog te bezien.