JPMorgan-strateeg Panigirtzoglou zegt: Bitcoin-prijs crash is nog niet voorbij 

Na de slechtste mei voor de prijs van Bitcoin (BTC) in de afgelopen 10 jaar, zal de grootste cryptocurrency waarschijnlijk op korte termijn blijven dalen, aldus analisten van JPMorgan. De verzwakte institutionele vraag zal de Bitcoin-prijs waarschijnlijk onder de $30.000 slepen, schreef JPMorgan-strateeg en Bitcoin-expert Nikolaos Panigirtzoglou in de meest recente research note aan klanten.

Op basis van de volatiliteit ratio’s van Bitcoin ten opzichte van goud voorspelde de JPMorgan-analist dat Bitcoin op de middellange termijn tussen de $24.000 en $36.000 zal blijven handelen: “De reële waarde voor Bitcoin op basis van een volatiliteit ratio van Bitcoin ten opzichte van goud van ongeveer x4 zou 1/4e van $145k oftwel $36k zijn. De reële waarde voor Bitcoin op basis van de huidige volatiliteit ratio van BTC ten opzichte van goud van ongeveer x6 zou 1/6e van $145k oftewel $24k zijn. We zien dus een fair value-bereik van $24k tot $36k op de middellange termijn.”

Panigirtzoglou zei dat JPMorgan nog steeds een prijs van $145.000 ziet als een lange termijn “theoretisch doel” voor de prijs van BTC, “uitgaande van een convergentie van de volatiliteit van Bitcoin naar die van goud en een gelijkschakeling van BTC allocaties naar die van goud in beleggingsportefeuilles.”

Het is niet nodig te zeggen dat volledige convergentie of gelijkschakeling van volatiliteiten of allocaties onwaarschijnlijk is in de nabije toekomst,” schreef de strateeg, eraan toevoegend: “Het signaal op langere termijn blijft problematisch, omdat het nog kort moet worden. Het zou nog steeds prijsdalingen tot het $26k niveau vergen vooraleer het momentum op langere termijn capitulatie zou signaleren.”

Panigirtzoglou merkte op dat institutionele beleggers terughoudend lijken om de dip te kopen in de nasleep van een grote crypto crash op 19 mei. “We merken op dat alleen al de stijging van de volatiliteit, vooral ten opzichte van goud, een belemmering is voor verdere institutionele adoptie, omdat het de aantrekkelijkheid van digitaal goud ten opzichte van traditioneel goud in institutionele portefeuilles vermindert,” verklaarde de strateeg. JPMorgan suggereerde eerder dat grote institutionele beleggers BTC dumpen ten gunste van goud, toen Bitcoin zijn reeds 5 maanden durende dieptepunt van bijna $30.000 bereikte.