Eigenaar Bitcoin.org meldt dat site getroffen is door ‘massale’ DDoS-aanval

Een website die de ontwikkeling van Bitcoin wil ondersteunen, is naar verluidt getroffen door een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service). Cøbra, de pseudonieme eigenaar van Bitcoin.org, meldde dinsdag op Twitter dat de website was getroffen door een “massale” DDoS-aanval samen met een losgeld-eis voor een onbekend bedrag aan Bitcoin (BTC). De aanval komt slechts een week nadat een Britse rechtbank de website had bevolen te stoppen met het hosten van het ‘whitebook’ over Bitcoin. “Vroeger kon je je redelijk verweren tegen de meeste DDoS-aanvallen”, zegt Cøbra. “Nu halen ze je gewoon neer naar believen. Er is geen ‘gevecht’ meer, je gaat neer en blijft neer totdat ze je met rust laten.”

De website was in december het doelwit van een soortgelijke DDoS-aanval, die ertoe leidde dat gebruikers enkele uren geen toegang hadden tot de Bitcoin Core-software. DDoS-aanvallen zijn normaalgesproken eerder gericht op grote cryptobeurzen. Het lijkt dus enigszins ongebruikelijk dat aanvallers aangaan achter een site als Bitcoin.org, die geen informatie over fondsen of gebruikers bevat, alleen open-source informatie over de BTC-blockchain en de cryptocurrency. 

Bitcoin.org kwam onlangs nog in het nieuws nadat het doelwit was van juridische bedreigingen van Craig Wright, de man die beweert dat hij Bitcoin heeft gecreëerd. Vorige week oordeelde een Britse rechtbank in het voordeel van Wright, die beweerde dat Bitcoin.org inbreuk maakte op zijn auteursrecht omdat hij het witboek over Bitcoin op zijn website had geplaatst – Cøbra verweerde zich niet tegen de rechtszaak. Na de uitspraak van de rechtbank heeft Bitcoin.org de toegang tot het downloaden van de Bitcoin Core-software geblokkeerd voor elke gebruiker met een IP-adres in de Verenigde Staten. Het project heeft ook alle links naar het witboek over Bitcoin verwijderd.