Grafieken: Indiase import van goud en zilver

India heeft dit jaar al 631 ton goud en 3.145 ton zilver geïmporteerd, zo blijkt uit data van het Indiase ministerie van Handel. Koosjansen door in de cijfers van het Directorate General of Commercial Intelligence and Statistics (DGCIS) en maakte de volgende grafieken van de maandelijkse import van goud en zilver. Beide grafieken gaan terug tot begin 2009  en laten zien dat de import van goud sindsdien alleen maar is toegenomen.

Goud

De verhoging van de importheffing op goud in januari (4% naar 6%), juni (6% naar 8%) en augustus (8% naar 10%) heeft geen substantiële invloed gehad op de totale import van goud. Wel is het goed denkbaar dat de smokkel van goud is toegenomen. Hoe hoger de importheffing, hoe aantrekkelijker het wordt om illegaal goud het land in te brengen. Gisteren werd bekendgemaakt dat de importheffing op gouden juwelen alweer verhoogd is, van 10% naar 15%.

Bruto import goud in India sinds 2009

Bruto import goud in India sinds 2009 (Bron: DGCIS, via Koosjansen)

Zilver

De afgelopen maanden heeft India veel zilver geïmporteerd, zoals onderstaande grafiek laat zien. De importheffing voor dit edelmetaal was een tijd lang lager dan voor goud, waardoor het fiscaal aantrekkelijker was om zilver te kopen. Daar komt bij dat de goud/zilver ratio deze zomer relatief hoog was. Met andere woorden: zilver was relatief goedkoop ten opzichte van goud. Het is de vraag of de import van zilver de komende maanden op hetzelfde niveau blijft, want de importheffing is voor beide edelmetalen in augustus weer gelijk getrokken naar 10%. In april, mei en juni werd er iedere maand gemiddeld ongeveer 800 ton zilver geïmporteerd. Voor de eerste helft van 2013 staat het totaal op 3.145 ton.

Bruto import zilver in India sinds 2009

Bruto import zilver in India sinds 2009 (Bron: DGCIS, via Koosjansen)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Grafieken: Indiase import van goud en zilver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders