Chinese aandelenmarkt ruim 30% gestegen sinds begin dit jaar

De Chinese aandelenmarkten zijn sinds het begin van dit jaar met meer dan 30% in waarde gestegen. De Shanghai Composite is dit jaar al ruim 30% meer waard geworden, terwijl de belangrijkste Amerikaanse beursindices maar 15% hoger staan dan begin dit jaar. Het herstel volgt op het slechte beursjaar van 2018, toen de belangrijkste beursindices in China ruim 24% daalden.

Beleggers hebben weer meer vertrouwen in de Chinese economie, omdat de cijfers minder tegenvallen dan eerder werd gevreesd. Ook is er zicht is op een handelsakkoord met de Verenigde Staten, waardoor de dreiging van nieuwe handelsbeperkingen afneemt. De CSI 300 aandelenindex steeg dit jaar van 3.000 naar 4.000 punten. Deze index bestaat uit de 300 grootste beursgenoteerde bedrijven op het Chinese vasteland.

Aandelenmarkt China herstelt

Het herstel van de Chinese aandelenmarkt is niet alleen het resultaat van externe factoren, maar ook van verwachte stimuleringsmaatregelen. De Chinese premier Li Keqiang kondigde een maand geleden nieuwe fiscale stimulering aan om de economische groei aan te jagen.

De Chinese overheid wil meer belastingvoordelen uitdelen, waardoor het begrotingstekort zal toenemen tot 2,8% van het bbp. Ook heeft de centrale bank de afgelopen maanden de reserve-eisen voor de banken versoepeld, zodat ze meer krediet kunnen verlenen. Beleggers zien dit als een goed moment om weer in aandelen te stappen.

Chinese CSI 300 aandelenindex is dit jaar al meer dan 30% gestegen (Bron: Google)

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *