EU gaf €500.000 subsidie voor Farmville boerderij – update

De EU heeft de afgelopen drie jaar een half miljoen euro subsidie gegeven aan acht Roemenen die een boerderij runden in het Facebook spelletje Farmville. In 2010 deed de groep Roemenen aanvraag voor Europese landbouwsubsidie, een potje dat bedoeld is om kleinschalige landbouw te stimuleren. Voor iedere koe kregen de Roemenen €100 tot €150 uit het Europese potje, een bedrag dat behoorlijk aantikt als je 1.860 virtuele koeien op de virtuele boerderij hebt rondlopen!

In augustus kwam men er pas achter dat de subsidie niet ten goede kwam aan een echte boerderij, maar aan een groepje fraudeurs. De verdachten moeten het geld terugbetalen, maar drie van de acht personen hebben daar bezwaar tegen aangetekend. Ze zijn van mening dat nergens in de subsidievoorwaarden duidelijk vermeld staat dat de subsidie alleen aangevraagd kan worden voor fysieke koeien.

Update [6 dec 2013]: Helaas blijkt het verhaal toch niet zo mooi als we dachten. De boerderij bestond helemaal niet en de Roemeense site maakte daarop slechts een vergelijking met Farmville.

Bron: NUTech

Europese Unie betaalde half miljoen euro subsidie voor virtuele koeien

Europese Unie betaalde half miljoen euro subsidie voor virtuele koeien

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

7 gedachten over “EU gaf €500.000 subsidie voor Farmville boerderij – update

 • 5 december 2013 om 12:04
  Permalink

  Erg vindingrijk. Prachtig voorbeeld van het Europees subsidiebeleid

  Beantwoorden
 • 5 december 2013 om 12:45
  Permalink

  Oh dit is echt het nieuws van de week wat mij betreft, niet te geloven. En het maar gek vinden dat er overal geld tekort is hahaha. — En dan nog bezwaar aantekenen ! —

  Beantwoorden
 • 6 december 2013 om 10:07
  Permalink

  Degenen die dit bericht klakkeloos overschrijven zouden hun bronnen eens moeten checken. Het is namelijk een hoax. In werkelijkheid gaat het om een boerderij die tot 2009 werkelijk koeien had, daarna niet meer maar nog wel subsidie is blijven ontvangen. Blijkbaar wordt dat ook niet gecheckt. Dailymail deed er nog een schepje bovenop door er Farmville aan toe te voegen.

  @Peter goed werk om 22 miljoen Roemenen af te schrijven op basis van één onwaar bericht.

  @MU opt-out voor de nieuwsbrief bij plaatsen van een comment? Triest hoor.

  Beantwoorden
 • 6 december 2013 om 10:16
  Permalink

  Er zijn meer sites die dit nieuws hebben overgenomen en als het waar is is het te leuk om te laten liggen. Ik heb het artikel inmiddels aangepast.

  Beantwoorden
 • 6 december 2013 om 10:17
  Permalink

  Na al het nieuws over miljoenen naar oplichters in Bulgarije, Turkije etc. blijft het feit dat zowel de EU als onze regering erg onzorgvuldig met het belastinggeld van de burgers omgaat. Er wordt nauwelijks gekeken waar het geld naar toe gaat. De meesten die met ons belastinggeld omgaan interesseert het gewoon niet, want zij worden er zelf niet minder van en de burger betaalt wel weer. Een schandalige mentaliteit!

  Beantwoorden
 • 9 december 2013 om 14:31
  Permalink

  Vindingrijk, maar iedereen kan op zijn vingers nagaan dat er nimmer subsidie gegeven kan worden aan een spel.
  aan de EU,
  Laat dit een les zijn, jullie hebben de verantwoordelijkheid aan iedere burger goed met geld om te gaan. Dit voorval getuigd van amateurisme.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders