Grafiek: Tweeduizend jaar economische geschiedenis

De Visual Capitalist heeft een nieuwe versie gemaakt van de grafiek die de afgelopen tweeduizend jaar aan economische geschiedenis laten zien. De grafiek, gebaseerd op data van economisch historicus Angus Maddison, werd bijgewerkt met de nieuwste cijfers van het IMF. Dat levert het volgende overzicht op, waarop te zien is dat China en India vanaf het jaar nul tot en met ongeveer 1800 de grootste economieën ter wereld waren.

Door de industriële revolutie eind zeventiende eeuw en door de ontdekking van olie aan het begin van de twintigste eeuw begonnen de economische machtsverhoudingen in de wereld te veranderen en verschoof het economische zwaartepunt naar het Westen. Maar de laatste paar decennia zijn de economieën in het Verre Oosten weer aan een opmars bezig, mede door de succesvolle implementatie van Westerse technologieën en door een export-gedreven groeimodel.

Tweeduizend jaar economische geschiedenis (Bron: Visual Capitalist)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

3 gedachten over “Grafiek: Tweeduizend jaar economische geschiedenis

 • 12 september 2017 om 19:59
  Permalink

  De sterke groei van China is een gevaarlijke ontwikkeling. Wanneer er een neerwaarts mondiaal financieel momentum komt, moeten de 1.4 miljard Chinezen terug in welvaart. In de geschiedenis konden volkeren dat slecht verteren. Daarbij komt het V.S-Nrd.Korea probleem/escalatie. Onrust in die Aziatische hoek kan ook Japan raken, welke nu al zijn defensie fors wil opvoeren en moderniseren.

  Beantwoorden
 • 13 september 2017 om 20:36
  Permalink

  Goud zwakt wat af maar Bitcoin corrigeert hard. Even stoom afblazen of tijd voor een echte berenmarkt…. Gelukkig op de weg naar beneden ~5 btc als winst bij elkaar weten te traden.

  Beantwoorden
 • 13 september 2017 om 20:39
  Permalink

  Had Nederland geen substantieel GDP aandeel tijdens de VOC periode?

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders