Grafiek: Top tien verantwoordelijk voor 88% winstgroei S&P 500

In het rapport spreekt Adam Parker van Morgan Stanley de verwachting uit dat de S&P 500 index volgend jaar zal eindigen op een niveau van 1.434. Het onderzoek verschaft een aantal nuttige inzichten in de Amerikaanse aandelenmarkt, waarvan onderstaande grafiek het meest in het oog sprong op de redactie van Business Insider.

De grafiek laat zien dat slechts 10 bedrijven verantwoordelijk waren voor 88% van de jaar-op-jaar winstgroei van alle 500 bedrijven in de S&P 500 index. Daarmee toont het rapport van Morgan Stanley aan dat het gericht selecteren van specifieke aandelen veel meer kan opleveren dan indexbeleggen. Toch kiezen steeds meer beleggers voor het laatstgenoemde, mogelijk omdat ze de overtuiging hebben verloren dat ze de juiste aandelen kunnen selecteren of omdat ze simpelweg niet de moeite willen doen om alle bedrijven waarin ze beleggen grondig te bestuderen.

Adam Parker van Morgan Stanley verwacht dat 2013 in dit opzicht geen herhaling wordt van 2012. De top tien van bedrijven met de meeste winstgroei zal volgens Parker volgend jaar nog maar verantwoordelijk zijn voor 34% van de totale winstgroei van alle S&P 500 bedrijven. De top tien van best presterende bedrijven uit de S&P 500 index over 2012 (t/m 23 november) zag er als volgt uit:

  1. Apple
  2. Bank of America
  3. AIG
  4. Goldman Sachs
  5. Wells Fargo & Company
  6. JP Morgan Chase
  7. IBM
  8. Citigroup
  9. General Electric
  10. Weste Digital Corp

Tien beste aandelen verantwoordelijk voor 88% winstgroei van totale S&P 500 index (Bron: Morgan Stanley Research)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.