Trump: “China moet handelsoverschot met VS terugbrengen”

De Amerikaanse regering heeft China gevraagd een plan te ontwikkelen om haar handelsoverschot met de Verenigde Staten met $1 miljard terug te brengen, zo maakte president Trump via een bericht op twitter bekend. Het is onduidelijk op welke termijn dat zou moeten gebeuren. Later werd duidelijk dat Trump het handelstekort met $100 miljard wil terugbrengen.

Trump stuurt al langer aan op een meer gebalanceerde handelsrelatie met China, omdat veel banen in de Verenigde Staten verloren zijn gegaan door het aanbod van goedkope producten uit het buitenland. Om een van zijn verkiezingsbeloftes na te komen kondigde de Amerikaanse president vorige week importheffingen op staal en aluminium aan, een maatregel die de Amerikaanse industrie moet beschermen tegen goedkopere buitenlandse aanbieders.

Het is nog maar de vraag of het invoeren van importheffingen een manier is om de handel tussen de Verenigde Staten en China weer in evenwicht te brengen, aangezien China waarschijnlijk als vergeldingsmaatregel ook nieuwe importheffingen zal aankondigen. Vorig jaar had China een handelsoverschot van $375,2 miljard met de Verenigde Staten.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Eén gedachte over “Trump: “China moet handelsoverschot met VS terugbrengen”

  • 11 maart 2018 om 22:14
    Permalink

    Gelet op het enorme overschot met de V.S. is 1 miljard $ inleveren door China een peuleschil.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.