Rusland schrijft obligaties in euro uit

Rusland is van plan nieuwe staatsleningen uit te schrijven die in euro’s genoteerd staan, zo meldt de Financial Times. De nieuwe obligaties hebben een looptijd van zeven jaar en zullen naar verwachting tegen een rente van ongeveer 3% worden aangeboden. Het is voor het eerst in jaren dat Rusland weer geld leent in euro’s, waarmee het land anticipeert op de dreiging van nieuwe Amerikaanse sancties.

De Russische president Poetin heeft het Kremlin en verschillende staatsbedrijven opgeroepen om hun afhankelijkheid van de dollar te verkleinen. Door de verslechterde relatie met de Verenigde Staten ziet Rusland meer risico’s in het lenen van dollars, zoals de dreiging van nieuwe sancties. In het Amerikaanse Senaat overweegt men een nieuw wetsvoorstel dat Moskou moet verhinderen om leningen in dollars uit te schrijven of om geld te lenen van investeerders in de Verenigde Staten.

Door geld te lenen in euro omzeilt Rusland eventuele sancties. Het besluit om geld te lenen in euro’s is ook goed te verantwoorden als je bedenkt dat Europa een belangrijke afzetmarkt is voor olie en gas. Met de levering van energiebronnen aan Europa haalt Rusland de euro’s binnen waarmee ze de schulden kan afbetalen.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders