“Argentijnse dochter HSBC aangeklaagd voor witwassen”

Over een periode van zes maanden heeft de Argentijnse dochter van HSBC meegewerkt aan het witwassen van 392 miljoen peso (€59 miljoen) zwart geld en het ontduiken van 224 miljoen peso aan belastingen (ruim €33 miljoen) door bedrijven. Dat beweert althans de aanklager. Volgens de Argentijnse belastingdienst zijn er aanwijzingen om aan te nemen dat er sprake was van een samenzwering.

Een woordvoerder van de Argentijse tak van HSBC gaf aan 'zeer bezorgd' te zijn over de beschuldigingen en liet weten dat de bank alle medewerking zal verlenen voor het onderzoek. De afdeling van HSBC in Argentinië is gemeten naar deposito's op zes na de grootste in het Zuid-Amerikaanse land, aldus het Gazet van Antwerpen.

Eind vorig jaar schikte dezelfde Britse bank nog voor $1,92 miljard in een Amerikaanse rechtszaak, die werd aaangespannen omdat HSBC regels overtreden heeft door Mexicaans drugsgeld wit te wassen. Ook deed de bank zaken met Iran, Soedan, Libië en Birma, landen waar het volgens de regels geen zaken mee had mogen doen. HSBC moest toen een schikking betalen omdat het nalatig is geweest in het toezicht op transacties die via deze bank gedaan werden.

HSBC aangeklaagd door Argentijnse belastingautoriteiten, de bank zou €59 miljoen hebben witgewassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.