Beleggers luisteren niet meer naar analisten?

Nieuwe cijfers van FactSet laten zien dat beleggers niet langer handelen op basis van de verwachtingen van analisten. In het verleden steeg de koers van een aandeel vaak wanneer de cijfers de verwachtingen van analisten wisten te overtreffen. Het maakte dan niet veel uit dat analisten de verwachtingen bewust wat lager hielden, beleggers waren al snel tevreden en stonden in de rij om het aandeel te kopen.

Beleggers pessimistisch

In het tweede kwartaal van dit jaar liep dat toch allemaal wat anders. De aandelen die de verwachtingen van analisten wisten te overtreffen stegen niet, maar daalden met 0,1%. Dat terwijl beter dan verwacht cijfers in het verleden beloond werden met gemiddeld een 1% stijging van de waarde van het aandeel. Bedrijven uit de S&P 500 die slechter presteerden dan de verwachtingen van analisten verloren historisch gezien gemiddeld 2,3%, maar in het afgelopen kwartaal was het verlies met 3% veel groter.

Beleggers reageerden niet positief op beter dan verwachte bedrijfscijfers

Het kan zijn dat de negatieve reactie van beleggers op de positieve resultaten van bedrijven eenmalig is. Het feit dat ook de bedrijven met beter dan verwachte cijfers onderuit gingen op de beurs suggereert dat beleggers zich niet langer vastklampen aan de verwachtingen van analisten en zelf een oordeel proberen te vellen. Een oordeel dat veel strenger is dan dat van de meeste analisten…

Bron: Wolf Street

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders