Italiaanse premier: “Nieuwe sancties Rusland niet vanzelfsprekend”

Volgens de Italiaanse premier Paolo Gentiloni is het niet vanzelfsprekend om de Europese sancties tegen Rusland opnieuw met een half jaar te verlengen, omdat Rusland een belangrijke speler is op het internationale toneel. Die boodschap zal hij aanstaande zaterdag bij het eerstvolgende overleg van de G7 in de Siciliaanse stad Taormina proberen over te brengen op zijn collega’s. Eerder deze week was hij nog in Moskou voor een bezoek aan president Poetin.

De boodschap is heel simpel, Rusland is een belangrijke speler op het internationale toneel. Rusland is een primaire speler in de Middellandse Zee, wat voor Italië erg belangrijk is. We weten welke punten ons verenigen en welke ons verdelen, maar we hebben een gezamenlijk belang ten aanzien van internationale stabiliteit, de strijd tegen het terrorisme en het vinden van een oplossing voor crises als die in Libië en Syrië, laat staan die op het Koreaanse schiereiland.

Premier Gentiloni wil de sancties tegen Rusland niet verlengen, maar zal het besluit van haar Europese bondgenoten niet tegenspreken. Daarom wil hij van tevoren bij de Europese bondgenoten en de NAVO benadrukken dat het geen vanzelfsprekendheid moet zijn om de sancties tegen Rusland te verlengen.

De EU legde in juli 2014 sancties op aan Rusland in reactie op de ontwikkelingen in Oekraine. In 2014 voegde de Krim zich bij Rusland, waarmee de expansiedrift van de EU richting de grenzen van Rusland voor het eerst een halt werd toegeroepen.

gentiloni-putin

Italiaanse premier Gentiloni wil relatie met Rusland herstellen (Foto van Kremlin.ru)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders