New York is voorbij gestreefd door Londen als het belangrijkste financiële centrum van de wereld. Amsterdam is vier plaatsen gestegen van plek veertig naar plek zesendertig. Dat blijkt uit een onderzoek naar 86 steden, uitgevoerd door Z/Yen. Londen en New York wisselde van plaats, vorig jaar stond New York op één en Londen op twee, nu is dit andersom. De andere drie steden uit de top 5 zijn Hong Kong, Singapore en Tokio.

Londen is vooral gestegen door de verkiezingen. Door deze verkiezingen zijn de onzekerheden over het overheidsbeleid weggenomen. Een opvallende daler in de lijst is Rusland, Zowel Moskou als Zint Petersburg zakte drie plaatsen. De daling van deze steden is te herleiden naar de financiële sancties die Europa heeft opgelegd aan Rusland, de zwakke roebel en de daling van de olieprijzen.

Voor het samenstellen van de lijst zijn 3200 werknemers uit de financiële sector ondervraagd door middel van een online vragenlijst. Deze werknemers kwamen uit de deelnemende steden. Naast de vragenlijst werd er gekeken naar data over kosten voor levensonderhoud, huurprijzen van kantoor en woonruimte, infrastructuur en politieke stabiliteit.