“Federal Reserve manipuleert de aandelenmarkt omhoog”

James Grant en Richard Sylla bespreken het trackrecord van de Federal Reserve over de afgelopen honderd jaar. Heeft de centrale bank de Amerikaanse bevolking een dienst bewezen? Of hebben alleen de banken en overheden er profijt van gehad? En wat te denken van het gigantische verlies aan koopkracht over de afgelopen honderd jaar? En wiens belangen dient de Federal Reserve eigenlijk nog?

Op die laatste vraag geven James Grant (oprichter Grant’s Interest Rate Observer) en Richard Sylla (professor in de geschiedenis van Financiële markten en instutities) een eenduidig en controversieel antwoord. Beide heren suggereren dat de Federal Reserve nu als taak heeft de aandelenmarkt te ondersteunen. Grant zegt: “Een nieuw gegeven is dat de Fed de aandelenmarkt omhoog praat. De centrale bank manipuleert de prijzen, voornamelijk op Wall Street”.

Professor Sylla is niet minder uitgesproken. Hij zei het volgende: “De Federal Reserve lijkt – bijna opzettelijk – de aandelenmarkt omhoog te duwen. Ik volg dit soort ontwikkelingen al veertig a vijftig jaar en dit is de eerste keer dat het lijkt alsof de Amerikaanse overheid een actief beleid voert om de aandelenmarkt aan te jagen. En het lijkt erop dat de Federal Reserve dit een aangename ontwikkeling vindt, aangezien mensen die aandelen hebben zich er rijker door gaan voelen en meer geld gaan uitgeven. Dan komt de werkloosheid ook naar beneden.”

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.