Top 30 landen om te genieten van je pensioen

Wat zijn de beste landen ter wereld om te genieten van je pensioen? De Franse investeringsbank Natixis Global Asset Management construeerde voor het tweede jaar op rij een Global Retirement Index. In de index worden landen gerangschikt aan de hand van de levensstandaard in een land, zoals criminaliteit en luchtvervuiling maar ook de kwaliteit van de gezondheidszorg, levensverwachting, materiële welvaart en de gezondheid van de staatsfinanciën.

Nederland en België staan respectievelijk op de 13e en 12e plek van de ranglijst. Volgens Natixis scoort Nederland vooral goed op de gezondheidszorg, levenstandaard en materiële welvaart. De staatsfinanciën krijgen met een percentage van 56% echter een krappe voldoende. De bank prijst de uitstekende work/life balans in de lage landen. Nederland zakt daarmee ver weg ten opzichte van een jaar eerder. Toen stond Nederland nog op de 7e plek in de index.

De Belgische economie trekt sneller aan dan in de omliggende landen en daarom scoort België een voor Europese normen redelijk percentage van 62% voor de staatsfinanciën. Daarnaast is de Belgische gezondheidszorg uitstekend. Alleen Frankrijk en Duitsland scoren in die categorie iets beter. België steeg daarmee met twee plekken van de 14e tot de 12e plek.

De lijst wordt overheerst door de Europese landen en aangevuld met enkele andere ontwikkelde economieën. Zwitserland is volgens de index het beste land om je oude dag te slijten. Het land nam de eerste plek over van Noorwegen dat in 2013 nog tot beste pensioenland ter wereld werd bestempeld.  Zie hieronder de volledige top 30.

pensioen-index-natixis
Bron: Natixis Global Retirement Index

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders