Zijn institutionele beleggers klaar voor beleggen in Bitcoin?

Er zijn het afgelopen kwartaal een tweetal interessante enquêtes uitgevoerd door de DeVere Group en Fidelity Investments. Uit de resultaten blijkt dat institutionele beleggers zich klaar maken of al begonnen zijn met het beleggen in Bitcoin.

De Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity Investments heeft meer dan 400 beleggers gevraagd naar de beleggingsvooruitzichten voor Bitcoin en cryptovaluta. De resultaten zijn positief. Bijna de helft alle deelnemers van de enquête (47%) staan open om te investeren in Bitcoin en zoals het zo mooi wordt geformuleerd: digitale activa.

Institutionele beleggers kijken naar Bitcoin

Digitale activa is de term die wordt gebruikt voor vooral onder andere aandelen en schuldpapieren die op een blockchain wordt uitgegeven. Zo heeft het Franse Société Générale onlangs €100 miljoen aan obligaties uitgegeven als een digitaal effect op de Ethereum blockchain.

Verder blijkt dat de belangrijkste redenen waarom institutionele beleggers willen investeren in Bitcoin en andere cryptovaluta is afgezien van de technologie, dat er een lage prijs correlatie is met de traditionele activa zoals effecten. Er is een lage prijs correlatie tussen Bitcoin en de reguliere effectenhandel. De ‘handelsoorlog’ tussen de Verenigde Staten en China heeft flinke gevolgen voor de reguliere valutamarkt, maar niet de Bitcoin markt.

Bitcoin lijkt langzaam te ontdooien en komt ongehavend de crypto winter uit om weer opgekocht te worden door beleggers en speculanten. Bitcoin stond begin dit jaar op $3.746 en breekt op het moment van schrijven door de $6.000. Er is meer vraag naar bitcoins en de handelsvolumes nemen toe. De vraag laat zich verder niet afremmen, ondanks negativiteit omtrent de Binance hack en de Amerikaanse financiële toezichthouder (de CFTC) die het moederbedrijf (iFinex inc) achter de Bitcoin exchange Bitfinex en de stablecoin Tether heeft gedagvaard op verdenking van fraude.

De bevindingen van Fidelity geven duidelijk aan dat institutionele beleggers zich meer informeren en interesseren voor de crypto sector. De komende vijf jaar kan een toenemende groeiende vraag worden verwacht naar crypto-beleggingsproducten en mogelijkheden voor de institutionele beleggers om eerst Bitcoin toe te voegen tot het beleggingsportefeuille.

Meer belangstelling onder vermogende particulieren

Een andere interessante enquête werd uitgevoerd geworden door DeVere Group. Dit is een financiële adviesbureau die een groot aantal vermogende klanten bedient met financieel advies. DeVere Group heeft in 2019 een enquête onder haar klanten (700 miljonairs) gehouden over het investeren in cryptovaluta.

Volgens de resultaten van deze enquête zijn de meeste rijke klanten al begonnen met het investeren in cryptovaluta of staan op het punt te investeren. Voor 2020 zal elke klant Bitcoin en mogelijk andere cryptovaluta hebben toegevoegd in hun beleggingsportefeuille. Hoewel FOMO (Fear of Missing Out) de belangrijkste drijfveer blijken hun klanten kennis van zaken te hebben. De redenen waarom beleggers willen investeren in cryptovaluta is dat ze in de toekomst net zo’n belangrijke rol kunnen gaan spelen voor geld als Amazon voor retail.

Veel potentieel voor virtuele munten

Cryptovaluta zijn de toekomst van geld. Ze zijn grenzeloos en perfect voor de globale handel. Globalisering en digitalisering zijn met elkaar verbonden waarbij een mogelijke nieuwe vierde industriële revolutie ook digitaal zal zijn. Cryptovaluta passen natuurlijk prima in dit verhaal. Verder bieden ze oplossingen aan voor dagelijkse problemen zoals de meer dan 2 miljard mensen wereldwijd die geen bankrekening hebben. De beleggers zien ook dat jongeren de nieuwe technologie omarmen en er mee experimenteren. De jongere generaties zullen de adoptie en acceptatie van cryptovaluta en blockchain technologie verder verspreiden.

Nigel Green, de CEO van de DeVere Group is op basis van de resultaten zeer bullish geworden over Bitcoin en beschouwt de $6,000 Bitcoin koers grens als een belangrijke breekpunt. Wanneer Bitcoin deze prijs doorbreekt zal dit het vertrouwen in de Bitcoin markt weer volledig herstellen. In zijn eigen woorden:

“Once this confidence is in place, the sky is the limit for cryptocurrencies, which are increasingly accepted by both retail and institutional investors as the future of money.”

Het jaar 2019 zal dus weer een spannend jaar worden voor de Bitcoin.

Gerelateerde artikelen op Marketupdate:

Dit artikel is gebaseerd op verschillende artikels over de ontwikkeling van de wereld van crypto financiën. Deze informatie kun je vinden op de bestebank.org. Het artikel is geschreven door Luuk Soons, de hoofdredacteur van deze diepgravende crypto kennisbank.

Disclaimer: Dit artikel is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. Het is geen beleggingsadvies.

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders