Veelbelovende crypto 2022

Crypto’s zijn de afgelopen jaren een groeiende sensatie geworden; de snelheid waarin crypto een trend is geworden is sneller gegaan dan de adoptie van het internet zelf, en het einde is nog lang niet in zicht. Crypto is hot, crypto is trending en er gaat heel veel geld in om. De crypto verwachting 2022​ wordt dan ook positief verwacht door veel beleggers, en het vinden van de beste coins wordt steeds moeilijker. Er komt steeds meer kleine crypto met potentie​. Ook komen er steeds meer crypto exchanges en marktplaatsen bij, ook in Nederland, zoals Bitvavo.

Tegen het einde van 2025 zullen er naar verwachting ongeveer een miljard wereldwijde Bitcoin-wallets zijn. Dit cijfer zal naar verwachting blijven stijgen als gevolg van het wereldwijde bereik van internet, en de vele landen die Bitcoin als een wettig betaalmiddel beginnen te accepteren.

Nieuwe cryptomunten 2022​

Maar niet alleen Bitcoin groeit, ook andere crypto’s zoals Ethereum, waarvan de trend sinds 2019 sneller is ontwikkeld dan die van Bitcoin. De groei van Decentralised finance (DeFi) is nog indrukwekkender, met een verdrievoudiging van het aantal gebruikers sinds begin 2021. Deze “risicovolle” markt heeft meer beleggers aangetrokken, en omdat 2021 zijn laatste kwartaal bereikt, zijn investeerders nu op zoek naar de beste crypto investeringen in 2022. Welke coin gaat stijgen in 2022​ ligt voornamelijk aan de projecten die deze vertegenwoordigen. Welke nieuwe cryptomunten 2022 gaan overnemen kunnen we door onderstaande voorbeelden zien.

Crypto verwachting 2022​

De crypto markten zijn meer volatiel dan de beurzen, wat het nog belangrijker maakt om als belegger je goed te verdiepen in de verschillende cryptocurrencies, en wat het langer termijn plan is voor de projecten achter de crypto munt. We zullen hier de top 8 crypto coins 2022 buiten Bitcoin bespreken, zodat je als belegger een doordachte keus kunt maken voor jouw beleggingsportefeuille in 2022. Verdiep je niet alleen in de crypto koers, maar ook het juiste type crypto exchange kan een hoop verschil maken in jouw beleggingservaring. Ook al is de crypto verwachting 2022​ positief, wees zeker voordat je geld belegd. Houd jezelf op de hoogte van het laatste crypto nieuws op websites zoals marketupdate.nl en exchanges zoals Bitvavo.

De beste cryptomunten 2022 om in te beleggen

De volgende crypto’s zijn projecten die goed lopen en waarvan er een hoge verwachting is voor crypto 2022. Vooral voor beleggers die opzoek zijn naar een langer termijn belegging zijn deze crypto’s een goede keus om beter in te verdiepen. Wij geven geen financieel advies, maar delen deze informatie gepasseerd op de resultaten van de afgelopen maanden, samen met het langer termijn plan voor het project. Zorg alleen zelf dat je jezelf goed verdiept in een crypto voordat je besluit te beleggen.

1. Ethereum [ETH]

Ethereum is een op gedecentraliseerd blockchain netwerk met een eigen crypto coin om mee te betalen, de cryptocurrency Ether (ETH). Ethereum is een topkandidaat vanwege zijn slimme contract functionaliteit. Slimme contracten zijn als papieren contracten die worden uitgevoerd wanneer aan alle voorwaarden is voldaan, maar zonder een tussenpersoon zoals een bank of andere tussenpersoon. Diverse ontwikkelaars gebruiken het Ethereum-netwerk voor het creëren van verschillende projecten, zoals gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX’s), beveiligings tokens (die papieren certificaten en andere financiële producten kunnen vervangen), niet-vervangbare tokens (NFT’s) die worden gebruikt voor het vervangen van kunst en andere waardevolle items, zoals evenals het creëren van nieuwe cryptocurrencies volledig met Ethereum’s ERC-20-token standaard.

Ethereum schakelt momenteel zijn consensus mechanisme over naar een Proof of Stake (PoS) van zijn PoW-mechanisme met de ETH2.0-upgrade. Stakers kunnen nu hun ETH aanbieden als een ingelegde investering voor extra passief inkomen. Dit is niet alleen voor een extra rendement maar ook beter voor het milieu. Het ouderwetse mining kost namelijk heel veel energie.

Wat maakt Ethereum tot een goede investering?

 1. Ethererum is het grootste blockchain-netwerk voor gedecentraliseerde applicaties en heeft de op een na grootste marktkapitalisatie achter Bitcoin.
 2. Met gedecentraliseerde apps en de ERC-20-token standaard biedt Ethereum veel mogelijkheden voor verschillende projecten en is het de belangrijkste keuze voor de ontwikkeling van nieuwe crypto munten.
 3. Ether is de enige munt die wordt besproken om op korte termijn bitcoin te overtreffen, en alle dApps, slimme contracten, beveiligingstokens, NFT’s en veel andere producten vereisen dat deze op de ETH blockchain draaien.
 4. ETH heeft sinds 2015 een sterke capaciteit laten zien, en het evolueert nog steeds om beter te worden. Zo is er de voortdurende ETH2.0-upgrade wat bijdraagt aan een veel efficiëntere en snellere PoS-consensus mechanisme en systeem van Shards. ETH is nog steeds een van de beste cryptomunten 2022 .
 5. Staking is een extra inkomsten generator (ongeveer 8% per jaar) voor beleggers die ETH vast willen houden en een extra rendement willen verdienen. Bij Bitvavo kun je ETH en andere crypto coins staken.
 
 

2. Chainlink [CHAIN]

Chainlink is een gedecentraliseerd Orakel netwerk wat draait op het Ethereum blockchain waarmee slimme contracten (smart contracts) verbinding kunnen maken met externe gegevens. Smart contracts zijn in feite stukjes code die ervoor zorgen dat een overeenkomst tussen twee partijen automatisch op het blockchain wordt uitgevoerd. Wanneer aan de voorwaarden is voldaan, voert het contract de opdracht automatisch uit.

Blockchains zijn op zichzelf niet in staat om met externe data te communiceren. On-chain data kan niet communiceren met off-chain data. Als gevolg hiervan konden veel blockchains met slimme contracten hun volledige potentieel niet realiseren en moet er een derde partij bij betrokken worden. Dit botst volledig met het hele idee van een blockchain netwerk.

Wat maakt Chainlink tot een goede investering?

 1. Resultaten van sportevenementen kunnen via Chainlink zodat sportweddenschappen correct worden uitbetaald.
 2. Chainlink kan als supply chain worden ingezet voor het gebruik van locatiegegevens om een logistiek bedrijf te volgen van de fabriek tot de consument.
 3. Met Chainlink is er de mogelijkheid tot het ophalen van weergegevens zodat verzekeringspremies juist kunnen worden berekend.
 4. Chainlink heeft dankzij zijn Oracle service een oplossing bedacht voor de communicatie tussen on-chain en off-chain data. Oracle is software die externe gegevens vertaalt in een taal die begrijpelijk is voor slimme contracten en vice versa.
 5. Staking is een extra inkomsten generator voor beleggers die CHAIN vast willen houden en een extra rendement willen verdienen. Bij Bitvavo kun je CHAIN en andere crypto coins staken.
 
 

3. Polkadot [DOT]

Polkadot is een eigen blockchain-netwerk dat verschillende blockchains heeft verbonden die verschillende functies hebben, om samen te laten werken. Met Polkadot kunnen ontwikkelaars, net als Ethereum, apps en slimme contracten bouwen. De relais ketens van Polkadot maken communicatie van dApps met andere blockchain-netwerken mogelijk. Vanwege de interoperabiliteit van Polkadot is het moeiteloos geworden om activa tussen verschillende blockchains over te dragen, en Polkadot heeft de hoogste potentiële transactie snelheden op dit moment in de branche. DOT kan niet worden gestaked, maar wel in worden belegd via Bitvavo voor crypto 2022.

Wat maakt Polkadot tot een goede investering?

 1. Polkadot kan met andere netwerken communiceren, waaronder Ethereum.
Polkadot heeft een groeiend aantal programmeurs, in een webinar besprak Keith Bliss (President Capital2Markets) hierover: “Polkadot is een Ethereum-concurrent en veel programmeurs gebruiken het omdat het veiliger is. Het stelt hen in staat om hun eigen blockchains te bouwen.”
 2. Polkadot pakt schaalbaarheid aan, een groot blockchain problem. Polkadot’s parachains verminderen congestie. Deze verbeterde functie maakt het ook een goede investeringskeuze.
 3. Vitalik Buterin, een van de oprichters van Polkadot, was ook mede-oprichter van Ethereum, waardoor het een sterke basis kreeg en ondersteuning van veel beleggers.
 

4. Cosmos [ATOM]

Cosmos beschouwt zichzelf als een project dat enkele van de “moeilijkste problemen” oplost waarmee de blockchain-industrie wordt geconfronteerd. Het is bedoeld om een tegengif te bieden tegen “trage, dure, niet-schaalbare en milieubelastende” proof-of-work protocollen, zoals die momenteel worden gebruikt door Bitcoin.
De andere doelen van het project zijn onder meer het minder complex en moeilijk maken van blockchain-technologie voor ontwikkelaars dankzij een modulair raamwerk dat gedecentraliseerde apps demystificeert. Last but not least maakt een Inter Blockchain communicatieprotocol het voor blockchain-netwerken gemakkelijker om met elkaar te communiceren, waardoor fragmentatie in de industrie wordt voorkomen. ATOM kan niet worden gestaked, maar wel in worden belegd via Bitvavo.

Wat maakt Cosmos tot een goede investering?

 1. Staking is een extra inkomsten generator met ATOM coins voor beleggers die ATOM vast willen houden en een extra rendement willen verdienen. Bij Binance kun je ATOM en andere cryptocoins staken.
 2. Cosmos wordt beschreven als “Blockchain 3.0” – heeft groot doel om ervoor te zorgen dat de infrastructuur eenvoudig te gebruiken is. Hierdoor kan een netwerk eenvoudig worden gebouwd met behulp van stukjes code die al bestaan. Op de lange termijn hoopt men dat hierdoor complexe applicaties eenvoudig te produceren zijn.
 3. Schaalbaarheid is een andere prioriteit, wat betekent dat aanzienlijk meer transacties per seconde kunnen worden verwerkt dan meer ouderwetse blockchains zoals Bitcoin en Ethereum.
 
 

5. Terra [LUNA]

Terra is een blockchain-protocol dat fiat gekoppelde stablecoins gebruikt om prijs stabiele wereldwijde betalingssystemen aan te drijven. Volgens het whitebook van Terra combineert deze de prijsstabiliteit en brede acceptatie van fiat-valuta’s met de censuur weerstand van Bitcoin (BTC) en biedt het snelle en betaalbare transacties.

Terra’s native token, LUNA, wordt gebruikt om de prijs van de stablecoins van het protocol te stabiliseren. LUNA-houders kunnen ook governance voorstellen indienen en erover stemmen, waardoor het de functionaliteit krijgt van een governance-token. LUNA kan niet worden gestaked, maar wel in worden belegd via Bitvavo.

Wat maakt Terra tot een goede investering?

 1. Terra is een aantal partnerschappen aangegaan met diverse financiele platforms, met name in de regio Azië-Pacific.
 2. Terra wordt ondersteund door de Terra Alliance, een groep bedrijven en platforms die pleiten voor de adoptie van Terra. In februari 2019 kondigde het bedrijf aan dat e-commerce platforms uit 10 verschillende landen, samen goed voor een gebruikersbestand van 45 miljoen en een bruto handelswaarde van $ 25 miljard, lid zijn van de alliantie.
 
 

6. Polygon [MATIC]

Polygon (voorheen Matic Network) is het eerste goed gestructureerde, gebruiksvriendelijke platform voor Ethereum schaling en infrastructuurontwikkeling. Het kern component is Polygon SDK, een modulair, flexibel framework dat het bouwen van meerdere soorten applicaties ondersteunt.
Polygon transformeert Ethereum effectief in een volwaardig multi-chain-systeem (ook bekend als Internet of Blockchains). Dit systeem met meerdere ketens is verwant aan andere systemen zoals Polkadot, Cosmos, Avalanche enz. Met de voordelen van de veiligheid, het levendige ecosysteem en de openheid van Ethereum. MATIC kan niet worden gestaked, maar wel in worden belegd via Bitvavo.

Wat maakt Polygon tot een goede investering?

 1. Je kunt Polygon-crypto zien als een sneltrein. Het ligt op hetzelfde spoor als alle andere treinen, maar rijdt sneller en maakt onderweg minder stops. In dit voorbeeld is de track Ethereum, waar Polygon sneller transacties uitvoert dan andere crypto netwerken.
 2. Het platform gebruikt een POS- of proof-of-stake-consensus om het netwerk te beveiligen en een nieuwe valuta te creëren.
  Polygon kan bogen op maximaal 65.000 transacties per seconde op een enkele zijketen, samen met een respectabele transactietijd van minder dan twee seconden.
 
 

7. Algorand [ALGO]

Algorand is een van de meest populaire open-source platforms die blockchain-technologie gebruiken. Algorand als gedecentraliseerd netwerk is met opzet gebouwd om de drie dringende problemen van blockchain-technologie op te lossen, namelijk decentralisatie, snelheid en beveiliging.

Algorand wordt gebruikt om applicaties te maken voor digitale activa, identiteit, effecten, logistieke ketens, infrastructuur, stablecoins, milieu, overheid/publieke sector, financiële instellingen, gedecentraliseerde financiën (DeFi), gaming en verzekeringen.

Wat maakt Algorand tot een goede investering?

 1. Een van de applicaties die zijn gebouwd voor identiteit FLEXFINTX is van onschatbare waarde geweest bij het helpen van meer dan 400 miljoen Afrikanen bij het verkrijgen van een digitale identiteit.
 2. Algorand is zo ontworpen dat er lagere transactiekosten zijn, evenals geen gebruik van mining (zoals het energie-intensieve proces van Bitcoin), omdat het is gebaseerd op het proof-of-stake (PoS) blockchain-protocol.
 3. Beleggers kunnen de Algorand coin ALGO kopen via crypto exchanges zoals Bitvavo, en het wordt gezien als een van de beste cryptomunten 2022.
 

8. Enjin [ENJ]

Enjin Coin is een blockchain-cryptocurrency die uniek is gericht op gamers. In 2017 lanceerde het in Singapore gevestigde Enjin-bedrijf deze valuta als een ERC-20-compatibel token. Wat dat betekent is dat je ENJ kunt verzenden en ontvangen met een Ethereum-wallet. Veel interessanter is echter waar ENJ aan wordt uitgegeven. De meeste cryptocurrencies zijn bruikbaar om iets te kopen.
ENJ heeft een unieke bruikbaarheid die deel uitmaakt van hoe de munt werkt. Gamers kunnen ENJ gebruiken om NFT’s te kopen in verschillende games. NFT’s of niet-vervangbare tokens worden gebruikt om alleen digitale inhoud te kopen en zijn op dit moment zeer populair wat je terug kunt zien in de actuele koers bij Bitvavo.

Wat maakt Enjin tot een goede investering?

 1. Enjin Coin gebruikt een reeks slimme contracten waarnaar game-ontwikkelaars ENJ sturen om nieuwe, unieke vervangbare of niet-vervangbare ERC-1155-tokens te maken. Deze tokens kunnen worden verhandeld op de Enjin Marketplace of worden ingewisseld voor hun backing ENJ. Naarmate er meer aangepaste tokens worden geslagen, wordt er meer ENJ uit het ecosysteem verwijderd, waardoor het schaarser wordt.
 2. Enjin’s mede-oprichter Witek Radomski schreef de code voor een van de allereerste non-fungible tokens (NFT’s) en is ook de co-auteur van de ERC-1155 Ethereum-token standaard.
 3. Door het groeiende succes van NFT’s zal Enjin naar alle waarschijnlijkheid een hoge koersstijging ondergaan en wordt ook gezien als een van de beste altcoins 2022.
 
Wil je meer weten over de Enjin Coin? Kijk onderstaande video!

Welke exchanges kiezen voor de beste cryptomunten 2022?Het kiezen van de juiste crypto exchange is net zo belangrijk als het kiezen van de beste coins . We nemen de volgende drie crypto exchanges vluchtig door waar alle 8 de genoemde beste altcoins 2022 kunnen worden gekocht en verhandeld.

Bitvavo is een cryptocurrency exchange die op grote schaal in Nederland wordt gebruikt. Dat verschillende Europese landen hun eigen crypto exchange hebben, is vrij uniek.
Bij Bitvavo kun je cryptocurrencies kopen, verkopen of staking. Het heeft lage kosten en een uitgebreid aanbod aan verschillende crypto coins, ook de beste cryptomunten 2022.

Binance is natuurlijk een van de bekendste crypto exchanges wereldwijd. Bij Binance Nederland kun je ongeveer 600 crypto coins kopen, waaronder meest belovende crypto 2022. Het heeft zeer veel uitgebreide opties voor beleggers, en je kunt hier ook terecht voor de handel in NFT’s. Vooral voor de ervaren crypto belegger.

Een andere echt Nederlands exchange platform met vele crypto parels is Litebit. Met meer dan 40 crypto coins, zo ook de kleine crypto met potentie, kun je als belegger goed terecht. Litebit werkt met een simpele interface en is hierdoor zeer geschikt voor de startende belegger.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders