Burgerinitiatief Ons Geld in de Tweede Kamer

Burgerinitiatief Ons Geld krijgt vandaag een half uur de tijd om zijn standpunten in de vaste Kamercommissie voor Financiën in Den Haag uiteen te zetten. Het burgerinitiatief, dat meer dan 100.000 handtekeningen verzamelde, pleit voor een hervorming van ons op schulden gebaseerde geldsysteem. Vandaag om 10 uur begint de sessie waarin het burgerinitiatief haar standpunt uiteen mag zetten.

In het eerste blok komt het burgerinitiatief aan het woord, in het tweede blok verschillende academici en bankiers, waaronder Dirk Bezemer en Teunis Brosens.


Blok 1 (10:00 tot 10:30)

  • Edgar Wortmann (jurist)
  • Martijn Jeroen van der Linden (econoom en promotieonderzoeker TU Delft)
  • George van Houts (acteur en scriptschrijver)
  • Luuk de Waal Malefijt (voorzitter Stichting Ons Geld)

Blok 2 (10:40 tot 12:10)

  • Jan Marc Berk (De Nederlandsche Bank)
  • Teunis Brosens (ING) Klaas van Egmond (Universiteit van Utrecht en kroonlid van de SER)
  • Dirk Bezemer (Rijksuniversiteit Groningen)
  • Reinier Pollmann (Autoriteit Financiële Markten)

Wat het burgerinitiatief zegt is zeker niet nieuw, want het op krediet gebaseerde geldsysteem bestaat al heel lang. Toch is het goed om te zien dat het onderwerp, mede dankzij dit initiatief, meer aandacht krijgt. Han de Jong (ABN Amro) plaatste onlangs in de Volkskrant een opiniestuk over dit onderwerp en afgelopen zondag gingen acteur George van Houts, initiatiefnemer van Stichting Ons Geld en Robin Fransman van Holland Financial Centre in het programma Buitenhof nog in debat over het thema van geldcreatie.

Livestream Burgerinitiatief Ons Geld

Het burgerinitiatief is van mening dat banken een oneerlijk voordeel hebben, omdat zij de enige zijn die nieuw geld in omloop mogen brengen en daar ook nog rente voor ontvangen. De livestream van het debat wordt hier uitgezonden.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *