“Rebellen in Aleppo kregen steun uit Verenigde Staten en Saoedi-Arabië”

De gematigde rebellen in het oosten van Aleppo werkten samen met militaire eenheden uit onder meer de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië, Israël, Turkije en Qatar. Dat zei de Syrische ambassadeur van de Verenigde Naties, Bashar Ja’afari, onlangs in een toelichting op de herovering van de stad Aleppo.

Hij noemde de namen en nationaliteiten van alle buitenlandse individuen die in het oosten van Aleppo samenwerkten met de gematigde rebellen en die probeerden de stad te ontvluchten. Dat was volgens de Syrische ambassadeur ook de reden dat de hierboven genoemde landen drie dagen lang hysterisch naar een oplossing zochten om deze mensen te laten ontsnappen uit Aleppo.

“We gaan deze mensen proberen te vangen en aan jullie te laten zien. Jullie willen ze zien, dan gaan wij ze laten zien. Dit is waarom je die hysterische acties zag van de Fransen, Britten en Amerikanen, want die willen een garantie dat ze veilig uit het oostelijke deel van Aleppo kunnen vertrekken”, aldus de ambassadeur.

Wikileaks

Als Bashar Ja’afari kan aantonen dat militairen uit deze landen samenwerkten met de gematigde rebellen, dan bevestigt dat de eerder door Wikileaks uitgelekte e-mail waarin staat dat Saoedi-Arabië en Qatar de opstandelingen steunen.

Toch houden we nog een slag om de arm, want volgens Amerikaanse media heeft dezelfde ambassadeur eerder valse foto’s laten zien van Syrische soldaten die burgers in Aleppo helpen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders