Rusland gaat nepnieuws aanpakken

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op haar eigen website een afdeling voor nepnieuws gemaakt. Op deze nieuwe pagina staan diverse voorbeelden van nieuwsberichten die volgens de Russische regering valse informatie bevatten over Rusland. Op het moment van schrijven staan er zes van dit soort ‘valse nieuwsberichten’ op hun website, afkomstig van bekende nieuwssites als de Financial Times, Bloomberg, New York Times en Telegraph.

De valse nieuwsberichten gaan over onder meer de uitlevering van klokkenluider Edward Snowden, een vermeend Russisch plot om de regering van Montenegro omver te werpen en over ‘Russische hackers’ die de Franse verkiezingen proberen te beïnvloeden. Al deze berichten bevatten volgens het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken onwaarheden, maar die worden helaas niet verder toegelicht.

De Russische regering wil met deze nieuwe pagina de belangrijkste trends laten zien in de verspreiding van valse nieuwsberichten over Rusland. Vorig jaar publiceerde de Washington Post een lijst van zogeheten valse nieuwssites, een lijst waar Russische mainstream nieuwsbronnen als Russia Today en Sputnik News genoemd werden. Ook staan er op deze lijst tal van blogs die positief schrijven over Rusland.

Lees meer:

fake-news-russia-mfa

Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt voor nepnieuws

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders