Wanneer je het nieuws het laatste jaar een beetje hebt gevolgd, kon je niet missen dat het goed gaat met cryptocurrency. Steeds meer Nederlanders investeren in crypto, waarbij Bitcoin een van de populairste munten is. 

 

Dat is terug te zien in de koers dit jaar – in maart haalde de waarde van de munt een recordhoogte van meer dan 60.000 dollar. Dat betekent ook dat de prijs van Bitcoin flink hoger is gaan liggen het afgelopen jaar. Des te meer reden om eens te kijken naar andere altcoins, zoals XRP van Ripple. Ripple is namelijk langzaam maar zeker ook enorm populair aan het worden. Hierdoor is investeren in de munt erg slim. In dit artikel lees je er meer over.

Ripple koers stijgt net als Bitcoin koers

De belangrijkste reden om voor Ripple te gaan is om eens naar de stijgende trend van de afgelopen maanden te kijken. De Ripple koers is net als de Bitcoin koers flink gestegen de laatste tijd. Dit heeft met name met de coronacrisis te maken. Investeren in aandelen werd vorig jaar plotseling niet meer interessant met een aandelenmarkt die aan het instorten was. Menig bedrijf en investeerder besloot vervolgens de overstap te maken naar crypto om op die manier nog een kans te hebben op winst. Op de normale aandelenmarkt was dat immers even minder haalbaar.

 

Deze overstap was direct zichtbaar in de verschillende crypto koersen, waaronder de Bitcoin én Ripple koers. De verwachting is dat het nog wel even goed blijft gaan met de waarde van de diverse digitale munten. Hoewel niemand exact kan voorspellen wat de Ripple koers (of een andere koers) gaat doen, is het wellicht interessant genoeg om ook te investeren in een wat kleinere munt. Op die manier ben je niet direct al je geld kwijt als het even wat minder gaat met de koers.

XRP van Ripple is goed te betalen

Wat hierbij ook aantrekkelijk is, is dat XRP (de munteenheid van Ripple) goed te betalen is. Dat geldt voornamelijk in verhouding met Bitcoin. Natuurlijk kun je een heel klein gedeelte van een Bitcoin kopen voor een schappelijke prijs, maar om er écht van te profiteren moet je toch echt meerdere coins op zak hebben. Daar ben je zo enkele tientallen duizenden aan kwijt. De XRP van Ripple is daarentegen veel beter te betalen.

 

Voor één XRP betaal je anno juni 2021 minder dan € 1. Met de verwachting op zak dat het nog wel eens wat kan gaan worden met Ripple kun je dus met een gerust hart meerdere coins aanschaffen. Wat je ook kunt doen, is je geld verspreiden over meerdere altcoins. Een andere munt die goed te betalen is is Cardano. De Cardano koers is sinds het begin van 2021 enorm gestegen en sindsdien redelijk stabiel.

Transactiesnelheid van Ripple is razend snel

Wanneer je twijfelt over in welke cryptomunt je wilt gaan investeren, is het goed om eens naar de voordelen van Ripple te kijken. Wist je bijvoorbeeld dat deze digitale munt een razendsnelle transactiesnelheid heeft? Via de meeste munten, zowel crypto als gewone valuta, kost het even tijd om geld van de ene naar de andere plek te brengen. Bij Ripple is dat niet het geval; deze transactie wordt realtime verrekend waardoor het digitale geld direct overgeschreven is. Hierbij maakt het niet uit waar je bent of woont – deze snelheid geldt voor alle plekken ter wereld.

 

Kijken we naar de transactiesnelheid van andere betrouwbare systemen dan zien we dat er echt een opvallend verschil op te merken is. Neem bijvoorbeeld Visa, een systeem waarbij je zou verwachten dat een transactie ontzettend snel plaats zou vinden. Je raadt het misschien al wel – de transactiesnelheid van Ripple is nog sneller. 

Overal ter wereld veilig betalen met Ripple

Tot slot is het goed om te weten dat betalen met Ripple net zo gemakkelijk en snel kan als dat je gewend bent met je gewone betaalpas. Dit geldt voor zowel online als offline betalingen. Steeds meer bedrijven, winkels en andere instellingen accepteren betalingen met cryptocurrency. Bij online overschrijvingen is de laatste jaren vooral veel gebruik gemaakt van PayPal. Dat is langzaam maar zeker aan het veranderen: Ripple wint terrein op dit gebied.

 

Internationale banken gebruiken en accepteren steeds vaker XRP van Ripple en verkiezen dat vaker boven PayPal, omdat Ripple betrouwbaar is, ontzettend snelle transacties doet en goedkoop is. Als gebruiker profiteer je daar ook weer van met interessante aanbiedingen en kortingen. Zo krijg je korting wanneer je via Apple Pay of Google Pay met cryptomunten betaalt. Onthoud natuurlijk wel dat investeren in crypto altijd risicovol is. Dat betekent dat je alleen moet investeren met geld dat je eventueel zou kunnen missen mocht het toch op de Ripple koers ineens niet zo winstgevend gaan.