Rusland wil websites die virtuele munten aanbieden blokkeren

In navolging op China wil nu ook Rusland de handel in virtuele munten via verschillende websites aan handen leggen, zo bericht Reuters. De centrale bank stond in het begin al zeer kritisch tegenover de virtuele munten, omdat die gebruikt kunnen worden voor illegale transacties en het witwassen van crimineel geld. Later accepteerde de financiële autoriteiten in Rusland de handel in virtuele munten, maar bleef de wens bestaan om deze nieuwe markt strenger te reguleren.

Tijdens een conferentie over derivaten op de financiële markten zei de Russische centraal bankier Sergei Shvetsov dat hij een toenemende belangstelling voor de virtuele munten ziet als gevolg van de grote koersstijgingen van de laatste tijd. Hij waarschuwde ook dat het gebruik van virtuele munten (cryptocurrency) steeds meer evolueert van alternatief betaalmiddel naar een speculatief beleggingsobject. Hij zei daar het volgende over.

“We kunnen niet meer langs de zijlijn blijven staan. We kunnen geen eenvoudige en directe toegang blijven verschaffen to dergelijke dubieuze instrumenten voor particulieren. Wij zijn van mening dat het gebruik van virtuele munten voor onze burgers en onze bedrijven een onredelijk hoog risico met zich meebrengt.”

Eerder noemde ook een andere gouverneur van de Russische centrale bank de handel in virtuele munten een piramidespel en zei hij dat hij de visie van China ten aanzien van dit onderwerp deelt. In China werd de handel in virtuele munten en de uitgifte van nieuwe crypto munten een maand geleden al aan banden gelegd.

Lees ook:

8 gedachten over “Rusland wil websites die virtuele munten aanbieden blokkeren

  • 12 oktober 2017 om 08:05
   Permalink

   Dat is ook mijn verwachting, kan het alleen niet timen dus dat maakt het lastig om er wat aan te verdienen. Ondertussen staat Bitcoin op $4800…

   Beantwoorden
 • 10 oktober 2017 om 21:10
  Permalink

  En zoals gewoonlijk gaat er dus weer niks boven fysiek goud,fysiek zilver en fysiek cash euro’s.
  Maar ja,probeer dat maar eens uit te leggen aan mensen die zich zelf vast hebben genesteld in die virtuele digitale wereld.
  Zo veel is er al over geschreven en over gewaarschuwd.
  Veel mensen die goede raad hebben verworpen zullen in de toekomst de pijn gaan voelen die ze zichzelf hebben aangedaan.
  Ik kan opgelucht adem halen dat ik in het verleden de goede raad wel serieus heb genomen. Dat is wat ik hierover(dit artikel) kan vermelden

  Beantwoorden
  • 12 oktober 2017 om 08:04
   Permalink

   Cryptocurrencies doen zich voor als een alternatief voor goud – met kenmerken als anonimiteit en schaarste – maar zijn dat naar mijn mening absoluut niet. Aan de hand van de blockchain, metadata en bankoverschrijvingen van exchanges is het in theorie mogelijk om alle transacties weer te herleiden en anonieme wallets aan een naam te koppelen.

   Ook zijn virtuele munten niet schaars, zie de opsplitsing van Bitcoin in twee verschillende munten en het feit dat er inmiddels vele honderden alternatieve virtuele munten zijn.

   Beantwoorden
  • 11 oktober 2017 om 19:08
   Permalink

   Ik dacht al,waar blijft die digitale bitcoin clown Floesh.
   Clowns proberen anderen altijd iets wijs te maken,maar uiteindelijk maken ze zichzelf iets wijs. Clowns komen aan het einde altijd bedrogen uit en zetten dan een droevig gezicht op.

   Beantwoorden
 • 11 oktober 2017 om 20:12
  Permalink

  Hr Putin heeft zogezegd een oorwassing van de centrale bank presidente.
  Dit omdat Putin juist een groot voorstander ervan was onder voorwaarde.
  Wat deze voorwaarden inhielden was nergens te lezen.
  In ieder geval is de bitcohn van 3005 dollar na 5 Dollar gecrasht

  Beantwoorden
  • 12 oktober 2017 om 07:59
   Permalink

   Russische banken schijnen zelf ook bezig te zijn met en eigen crypto munt, net als verschillende centrale banken. Ik denk dat het meer een kwestie is van controle over deze nieuwe technologie.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.