“Bitcoin wordt zesde grootste munt in 2030”

Bitcoin heeft de potentie om in 2030 de zesde grootste handelsmunt ter wereld te worden, nu banken bereid zijn meer dan $1 miljard te investeren in de blockchain technologie waar Bitcoin op gebaseerd is. Dat schrijft consultancybureau Magister Advisors in een nieuw rapport over virtuele munten. Het in Silicon Valley gevestigde onderzoeksbureau sprak met dertig verschillende bedrijven die zich bezighouden met blockchain technologie.

Volgens deze bedrijven heeft de blockchain de potentie om de infrastructuur te bepalen van het geldsysteem van de toekomst. Ze zijn zelfs zo enthousiast dat ze denken dat de Bitcoin binnen vijftien jaar kan uitgroeien tot de zesde belangrijkste handelsmunt ter wereld. Jeremy Millar van Magic Advisors zegt daar het volgende over:

“Blockchain is zonder twijfel de meest significante ontwikkeling in zakelijke IT in de afgelopen tien jaar, vergelijkbaar met ontwikkelingen als big data en machine learning. Wat JAVA is voor het internet, dat kan Bitcoin zijn voor de financiële dienstverlening. Bitcoin heeft zichzelf bewezen als ene gevestigde munteenheid. De blockchain zal het systeem worden waarmee financiële transacties uitgevoerd worden.”

Bitcoin wordt mainstream

Bitcoin wint aan populariteit en krijgt steeds meer erkenning als alternatief voor het reguliere geld dat banken creëren. Onlangs besloot het Europese Hof dat Bitcoin een valuta is die vrijgesteld moet zijn van btw. De top 100 van financiële instellingen zal de komende 12 tot 24 maanden meer dan $1 miljard investeren in de ontwikkeling van Blockchain technologie.

money-e-commerce-online-shoppingDe technologie kan gebruikt worden voor het betalingsverkeer, maar ook om klantgegevens en eigendomsregistraties in bij te houden. Ook overheidsinstanties kunnen de technologie gebruiken om persoonlijke gegevens in op te slaan, zoals Tegenlicht afgelopen zondag liet zien in haar documentaire over Bitcoin. De flexibiliteit en schaalbaarheid van de blockchain technologie is zeer groot en ook hebben hackers het systeem na al die jaren nog steeds niet weten te kraken.

Magister Advisors schrijft in haar rapport dat Bitcoin door de volatiele koers vooral speculanten aantrekt. Van alle Bitcoin die in omloop zijn wordt 90% aangehouden met een speculatief doel, slechts tien procent wordt daadwerkelijk gebruikt als een alternatieve vorm van geld. Maar van alle transacties in het Bitcoin netwerk is de overgrote meerderheid van 90% aan te merken als commercieel. Dat zijn betalingen in ruil voor goederen of diensten.

Volgens het onderzoeksbureau heeft Bitcoin vooral in opkomende markten veel potentie, omdat veel minder mensen daar toegang hebben tot een bank en een bankrekening. Maar ze bezitten vaak al wel een smartphone, waarmee ze volledige toegang hebben tot het Bitcoin systeem. “Per dag worden er twee miljoen smartphones geactiveerd. Men zal zich in met name de ontwikkelingslanden steeds vaker afvragen waarom ze een bankrekening zouden openen”, zo schrijft het consultancybureau in het Bitcoin rapport.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over ““Bitcoin wordt zesde grootste munt in 2030”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders