Goldman Sachs: ‘Koop goud’

Goldman Sachs is van mening dat de economische groei wel eens tegen zou kunnen vallen en dat de goudprijs daardoor zou kunnen stijgen. Daarom raadt ze haar klanten aan om mee te doen aan de papieren handel in beloftes op de COMEX. De zakenbank is trouwens van mening dat goud voor de lange termijn geen interessante belegging is en dat er op dit moment uitsluitend sprake zou zijn van een onderwaardering van goud ten opzichte van de rentestand op langlopende Amerikaanse staatsobligaties. Over dat eerste standpunt hebben wij een andere mening, namelijk dat juist fysiek goud de bescherming van koopkracht geeft die u ook op de langere termijn wilt hebben.

“Under our gold framework, US real interest rates are the primary driver of US$-denominated gold prices. However, after being remarkably strong in the first half of 2011, this relationship broke down last fall, with gold prices falling sharply in the face of declining US real rates, as tracked by 10-year TIPS yields. While gold prices have retued to trading with a strong inverse correlation to US real rates since late December, at sub-$1,700/toz they remain below the level implied by the current 10-year TIPS yields.”

Papiergoud op de COMEX

De zakenbank heeft een koersdoel van $1.785 geformuleerd voor de komende drie maanden, ruim $100 hoger dan de spotprijs van goud op het moment van schrijven. Beleggers die het advies van Goldman Sachs volgen worden door de bank naar de papieren goudmarkt gestuurd, want ze adviseert haar klanten om via de COMEX een long positie in te nemen in futures op goud die in december 2012 aflopen. Het kopen van papiergoud (futures, opties) is niet hetzelfde als het kopen van fysiek goud. Een belegger die het advies van Goldman Sachs oveeemt kan de pech hebben dat de goudprijs in december 2012 niet hoger staat, met als gevolg dat er een verlies wordt geleden.

“Net, we reiterate our view that at current price levels gold remains a compelling trade but not a long-term investment, and we continue to recommend a long position in Dec-12 COMEX gold futures.”

We blijven benadrukken dat beleggers die geloven in de goede eigenschappen van edelmetaal het ook fysiek moeten kopen, omdat alleen dat de zekerheid biedt dat uw vermogen beschermd is gedurende deze crisis. Op de COMEX wordt een veelvoud aan contracten uitgeschreven op een zeer beperkte hoeveelheid fysiek metaal, een risico waar je als belegger geen blootstelling aan wilt hebben. Beleggers die het advies van Goldman hebben opgevolgd staan nu al in de min, de koers zakte vandaag met ongeveer 1,6%.

Alleen het bezit van fysiek goud biedt bescherming tegen calamiteit, beloftes op goud kunnen gebroken worden

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo