Kunnen overheden Bitcoin reguleren?

Wilt u weten of overheden Bitcoin kunnen reguleren? Als dat zo is, is hier hoe sommige regeringen deze cryptovaluta hebben gecontroleerd.

Een populaire vraag onder hard-line cryptovaluta-aanhangers en mainstream investeerders is hoe de overheid Bitcoin en zijn alternatieven kan reguleren. Om deze vraag te beantwoorden, moeten we eerst erkennen dat Bitcoin en de meeste andere door ICO’s uitgegeven tokens gedecentraliseerd zijn.

Wat betekent dit precies? In wezen controleert geen enkele centrale autoriteit of regering het aanbod van cryptovaluta tokens. Het heeft ook iets te maken met cryptovaluta als medium van verwisselen. Transacties op de blockchain kunnen zonder tussenkomst van een derde partij worden uitgevoerd, geverifieerd en vastgelegd in het openbare grootboek.

China heeft de meest strikte houding aangenomen door de beurzen in hun thuisland te sluiten en de mijnwerkers door de regelgeving inzake landgebruik te loodsen. Natuurlijk heeft dit weinig invloed gehad op de prijs van cryptovaluta of de speculatieve zeepbel.

Het probleem met het reguleren van Bitcoin en andere munten is dat ze werken op een peer-to-peer netwerk. En dit in vergelijking met het onvermogen van regeringen om plaatsen als The Pirate Bay en Silk Road met succes te controleren. En bovendien zijn er een overweldigend aantal cryptovaluta. Het belangrijkste onderscheid van de cryptovaluta is dat mensen kunnen handelen via cryptobeurzen en -portefeuilles.

Methoden voor de overheid om crypto’s aan te pakken

De meest voor de hand liggende manier voor de overheid om cryptovaluta te reguleren is het belasten van elk fiat geld dat gebruikt wordt om een virtueel token op te nemen. Het belangrijkste voorbehoud is dat dit beperkt zou moeten blijven tot specifieke munten, en dat een eigenaar van een cryptovaluta zou kunnen overstappen op een andere munt om uit te cashen. Daarnaast verkiezen veel early adopters en hardliners cryptovaluta boven traditionele fiatvaluta’s als ruilmiddel voor essentiële goederen en diensten.

Cryptovaluta vallen onder de jurisdictie van de SEC voor investeringen, de jurisdictie van het CTFC voor misdrijven waarbij de interstatelijke handel betrokken is, en de jurisdictie van de IRS voor inkomsten- of vermogenswinstbelasting.

De SEC heeft onlangs twee Bitcoin futures ETF’s goedgekeurd, een via de CBOE en de andere via de CME. Op dit moment bestaan er geen andere Bitcoin futures ETF’s, ondanks talrijke aanvragen. De SEC heeft momenteel de meeste regelgevende kraut in de cryptoruimte over ICO’s. Het heeft onlangs een ICO stopgezet na het ontdekken van frauduleuze transacties.

Het CTFC dagvaardde onlangs grote cryptovaluta-beurzen Bitfinex en Tether nadat Tether er niet in was geslaagd meer dan 2,3 miljard dollar aan reserves te verifiëren. De Bitcoinprijzen daalden hierdoor met 10%.

Veel van de voorgestelde wereldwijde regelgeving betreft een gevaarlijke speculatieve zeepbel waarvan velen vrezen dat die het land zal schaden als de cryptovaluta grondstoffen dalen.

Voordelen van gedecentraliseerde cryptovaluta

Zijn cryptovaluta zonder regelgeving een veilige gok of een wildgroei? Dus, wat zijn de voordelen van gedecentraliseerde cryptovaluta?

  • Transacties kunnen niet worden teruggedraaid of vervalst. U kunt winst maken met investeringen in apps zoals BitIQ ; niemand kan een eenmaal voltooide transactie via zo’n applicatie wijzigen.
  • Online gebruikers blijven anoniem tot ze hun tokens uitbetalen of inwisselen.
  • Bitcoin heeft een vast aanbod, wat de inflatie op afstand houdt naarmate het moeilijker wordt om meer valuta te delven.
  • Investeerders kunnen slimme contracten uitvoeren zonder tussenkomst van derden.
  • De transactiekosten van Bitcoin zijn lager dan die van creditcards of de meeste primaire financiële instrumenten.
  • In tegenstelling tot een bedrijfsaandeel vereist een belegging in een token geen papierwerk.

Het ernstigste probleem van het huidige monetaire beleid is dat de vaststelling van de federale rentevoet willekeurig is, en dat de schuldeisers er geen belang bij hebben de geldhoeveelheid te controleren. Natuurlijk zijn Bitcoin en andere cryptovaluta niet de zilveren kogel die we zoeken, althans nog niet!

Wat u ook vindt van de cryptovaluta-rage, deze munten kunnen het wereldwijde monetaire beleid volledig verstoren. Elke maand verschijnen er honderden nieuwe tokens. Daarom lijkt het erop dat de pogingen om cryptovaluta te reguleren een kat-en-muisspel zullen blijven.

De toegenomen concurrentie zorgt voor meer keuzemogelijkheden voor de consument. Ontwikkelaars kunnen cryptovaluta uitgeven in ruil voor unieke voordelen of verdiensten binnen Dapps en andere blockchainfuncties (niet uitsluitend als waardeopslag).

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo