Goud en zilver daily report (03-04-2012)

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,29% op $1672,20  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,42% op €1253,63 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,16% op $33,04 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,01% op €24,76 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de winsten van gisteren doen goud en zilver het rustig aan vandaag, dit in tegenstelling tot de meeste beurzen die vandaag forse verliezen tonen. De verliezen op de inteationale beurzen zijn vooamelijk het gevolg van de toenemende onrust rondom Spanje. De Spaanse staatschuld loopt dit jaar op tot 79,8% van het BBP, de Europese unie heeft echter een schuldplafond van 60% van het BBP. Dit gegeven en het feit dat er voorlopig geen verbetering aankomt heeft beleggers zorgen opgeleverd. Tevens was er ook wat negatief nieuws uit Wall Street. Vanavond om 8 uur Nederlandse tijd zal de Fed met een persconferentie komen waarin het de ontwikkelingen van maart bespreekt. Er bestaat een kans dat de Amerikaanse centrale bank dan iets meer loslaat over een eventuele nieuwe ronde van monetaire verruiming. Wanneer dat gebeurt zal dat een positieve invloed hebben op de prijzen van goud en zilver. Daaaast zijn de goud en –zilverprijs de laatste tijd erg gevoelig voor uitspraken van de Fed.

Opvallend was vandaag het feit dat de goudprijs wederom weerstand rond het $1680 niveau zag, oftewel het 200-daagse gemiddelde. Even ging de goudprijs door dit niveau heen maar als snel schoot de prijs naar beneden tot $1665 per troy ounce. Vorige week maandag deed zich een soortgelijke situatie voor. Voor zilver ligt het 200-daagse gemiddelde relatief gezien wat hoger, op ongeveer $34,50 per troy ounce. Wanneer zilver hier doorheen breekt is dat ook een positief signaal voor het edelmetaal.

De euro won vandaag ongeveer 0,15% tegenover de dollar. Dit is gunstig voor de prijzen van goud en zilver uitgedrukt in dollars, in euro’s zijn de verliezen echter wat groter. De prijs van ruwe olie daalde vandaag lichtelijk wat overeenkomt het negatieve sentiment onder beleggers vandaag.

Update [23:10 – Frank Knopers]: FED statement brengt markten in beweging

Zoals aangegeven kwam de FED om 8 uur met de toelichting van haar beleid. In deze zogeheten 'FOMC meeting' beargumenteerde de Amerikaanse centrale bank opnieuw dat de werkloosheid aan het dalen is en dat de economische activiteit weer wat opkrabbelt. Wel zegt de FED zich zorgen te maken over de snel gestegen olieprijzen. Concluderend stelde de FED dat er geen nieuwe (monetaire) stimuleringsmaatregelen nodig zijn, zo lang de economische groei geen vertraging laat zien.

Dat laatste was blijkbaar niet ingecalculeerd door de financiële markten, want de aandelenmarkt zakte weg op het nieuws en de rente op staatsobligaties liep wat op. Het vertrouwen in de dollar (ten opzichte van andere valuta) werd wel iets sterker, getuige de stijgende US Dollar index. Goud en zilver gingen scherp naar beneden op het nieuws, de edelmetalen verloren respectievelijk 1,97% en 1,43% van hun waarde op de termijnmarkt. Gek genoeg zakte de olieprijs niet, terwijl die normaal mee beweegt met andere grondstoffen. Hieronder de grafieken die de goud- en zilverprijs op moment van schrijven weergeven. Goud staat onder de $1650 en zilver noteert $32,61.

Goud en zilver moesten er opnieuw aan geloven, rood op de borden

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *