Luuk Soons is een publicist over de ontwikkelingen binnen de prille chaotische wereld van crypto financiën en vooral Bitcoin. Bitcoin representeert een belangrijke technologische doorbraak waardoor we nu in staat zijn om alternatieve, decentrale en meer gelijkwaardige financiële systemen te bouwen. Sinds 2013 schrijft hij over en experimenteert met Bitcoin en andere cryptomunten. Zijn aanvankelijke twijfels over de Bitcoin en andere crypto projecten verdwenen naarmate zijn kennis en ervaring toenam.

Het schrijven over deze onderwerpen en het volgen van deze projecten is nu zijn voornaamste bezigheid. Luuk is nu de redacteur voor de site bestebank.org en geeft persoonlijk advies over hoe iemand veilig de eerste stappen kan zetten op de nieuwe Bitcoin weg. Luuk heeft een grote interesse in reizen, talen, geschiedenis, monetaire geschiedenis en filosofie. Hij studeerde filosofie aan de Universiteiten van Leiden en Sorbonne en is afgestudeerd met een Master in East Asian Studies van de Universiteit van Lund.

Voor Marketupdate schrijft Luuk vooral over de wereld van crypto’s met een persoonlijke en kritische toon. De belegger wordt tot voorzichtigheid gemaand. Cryptogeld en Bitcoin in het bijzonder combineert alles wat we in feite niet goed begrijpen over financiën met datgene we niet begrijpen over gedistribueerde computerwetenschappen en cryptografie. Alles begon en begint nog steeds met Bitcoin. Voor meer informatie: Bitcoin cursus.