Enorme diamant gevonden in Botswana

In een diamantmijn in Botswana heeft men een diamant gevonden die bijna zo groot is als een tennisbal. De edelsteen weegt ongeveer 220 gram en is 1.111 karaat. Na de diamant die in 1905 gevonden werd is dit de allergrootste ter wereld, maar door de gunstige vorm van de diamant die deze week ontdekt werd zou dit na bewerking de grootste edelsteen ter wereld kunnen worden.

De waarde van de steen is moeilijk te schatten, omdat er weinig vergelijkingsmateriaal is. Onlangs werd een ruwe diamant van 500 karaat verkocht voor een bedrag van $35 miljoen. “Als de bewerking goed gaat kan de grootste edelsteen uit de geschiedenis ontstaan”, zo verklaarde Mike Asscher van diamantslijperij Royal Asscher tegenover de Volkskrant. “Dan is het de Nachtwacht onder de juwelen, een uniek exemplaar.”


De meeste diamanten worden gevonden in Afrika, maar het slijpen van de edelstenen gebeurt vaak elders in de wereld. In Antwerpen zitten veel diamantslijpers, maar ook in opkomende economieën als India en China groeit deze sector als kool. De diamanten die gewonnen worden in mijnen waar de Chinezen een groot belang in hebben gaan vaak direct naar China. Daar zijn steeds meer miljonairs en miljardairs te vinden die belangstelling hebben voor verzamelobjecten, kunst, diamanten en die veel goud kopen.

giga-diamant

Grootste diamant in meer dan honderd jaar gevonden in Botswana (foto via de Volkskrant)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders