Investeringsstrategieën om Nederlanders weer te laten sparen

De balans tussen sparen en spenderen is altijd moeilijk om te vinden. Voor financiële zekerheid en een rijkere toekomst is het sparen of investeren van geld altijd een goede keuze. Toch heeft het beleggen van geld niet altijd een goed imago. Veel mensen vinden de handelsmarkt te onrustig of onzeker. Toch zijn er manieren waarop Nederlanders gestimuleerd kunnen worden om meer geld opzij te zetten. Dankzij enkele moderne initiatieven wordt het sparen en beleggen van geld toegankelijker en misschien zelfs rendabeler voor de gemiddelde Nederlander. Deze moderne investeringsstrategieën zijn bijvoorbeeld:

  • Speculeren met cryptocurrency
  • Beleggen met kleine bedragen

Speculeren met cryptocurrency

Een van de beste manieren om geld te verdienen aan beleggingen, is door te beleggen in een bedrijf of product dat ontzettend in waarde gaat stijgen. Dat is de reden waarom veel Nederlanders in de wereld van de cryptocurrency zijn gestapt. Digitale munten zijn namelijk erg in trek. Ze worden steeds meer gebruikt en ook steeds gangbaarder in het dagelijks leven.

Tegelijkertijd is er maar een beperkt aantal van deze munten in omloop, waardoor onder andere Bitcoin, Litecoin en Ethereum steeds meer waard worden. Dat is de reden waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om een deel van hun spaargeld te beleggen in cryptovaluta. Theoretisch gezien zou de waarde alleen maar blijven stijgen. Via digitale handelsplaatsen is het mogelijk om deze munten op te kopen en vervolgens weer te verkopen.

De koersen van cryptocurrency kunnen ontzettend snel stijgen en dalen, waardoor het beleggen en investeren op deze manier niet zonder risico is, maar wel veel rendement op kan leveren. Echte liefhebbers van deze digitale munten houden hun cryptocurrency vast, zelfs wanneer de koersen flink dalen. Zij geloven namelijk in de toekomst van digitale munten. In hun ogen gaan deze munten steeds vaker gebruikt worden in normale winkels en restaurants. Daarom zal de waarde van de munt uiteindelijk alleen maar groter worden volgens deze fanatiekelingen.

Klein beleggen

Voor veel Nederlanders ligt het idee van beleggen en investeren nog te ver van hun bed. Daarom is het zo belangrijk dat er nieuwe initiatieven komen, waarmee beleggen toegankelijk wordt voor de gemiddelde Nederlander. Deze initiatieven richten zich voornamelijk op kleine geldbedragen. Zo ontstaat er een veilige en vertrouwde manier waarop beginnelingen ervaring op kunnen doen met de beurs. Het risico is klein, waardoor het gemakkelijk is om in te spelen op de pieken en dalen van de handelswereld. Bovendien is het een gemakkelijke manier waarop Nederlanders een extra potje spaargeld aan kunnen maken.

Vanwege de kleine bedragen gaat het niet om een groot rendement, maar kleine spaarpotjes voor vakanties zijn zeker haalbaar met deze strategie. Er zijn op dit moment verschillende spelers die deze vorm van klein beleggen aanbieden. Een voorbeeld hiervan is Peaks. Met deze app kunnen gebruikers hun wisselgeld beleggen of wekelijks een klein bedrag investeren. Vaak worden dit soort systemen wel pas de moeite waard wanneer de gebruiker veel geld inlegt.

Disclaimer: Marketupdate geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig gelezen worden. Beleggen brengt risico met zich mee en resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders