Beleggingsstrategie Warren Buffet

Bron: beleggen.info

Warren Buffet is met zijn bedrijf Berkshire Hathaway al meer dan 50 jaar succesvol in het beleggen van aandelen. Het heeft hem tot één van de rijkste mensen op aarde gemaakt. Volgens het zakenblad Forbes bedroeg het kapitaal van Warren Buffet in 2016 maar liefst 65,6 miljard dollar. Het is dan ook niet zo gek dat veel beleggers graag de beleggingsstrategie van Warren Buffet willen weten.

Volgens de belegger zelf heb je geen uitzonderlijk IQ nodig om succesvol te zijn in het beleggen van aandelen. Wat je wel nodig hebt is een plan van aanpak en ervoor zorgen dat dit plan niet door emoties wordt gewijzigd. De beleggingsstrategie van Warren Buffet bestaat dan ook uit een aantal fundamentele begrippen. Op deze pagina bespreken we een aantal van deze begrippen.

Zie aandelen voor wat ze zijn

In de beleggingsstrategie van Warren Buffet wil hij vooral dat mensen begrijpen wat aandelen zijn voordat zij deze kopen. Het is namelijk een gedeelte van een onderneming die je hiermee opkoopt. Men moet zich daarom ook afvragen wat voor soort ondernemingen op de lange termijn zullen blijven groeien. Dit zijn de soort aandelen die Warren Buffet zou kopen.

Beleg enkel in dingen die je begrijpt

Als een onderneming actief is in een business die je totaal niet begrijpt dan is het niet slim om hierin te beleggen. Warren Buffet adviseert om alleen te beleggen in dingen die je begrijpt. Een goed voorbeeld hiervan waren de zeer complexe financiële obligaties die enkele jaren geleden flinke rendementen opleverden.

Enorm veel mensen hebben hierin hun spaargeld belegd om van dit rendement te kunnen genieten zonder dat zij precies wisten waarin zij belegden. Inmiddels weten we dat deze producten hypotheken en leningen waren die meerde malen zijn doorverkocht en nooit door de leners konden worden ingelost. Het was de oorzaak van de laatste financiële crisis waarbij veel mensen hun belegde spaargeld zijn verloren.

Investeer voor de lange termijn

Warren Buffet is een grote voorvechter voor het investeren op de lange termijn. Wanneer hij aandelen koopt dan is hij van plan om deze voor lange tijd vast te houden. Hij belegt daarom ook enkel in sterke bedrijven met een goed toekomstperspectief. Op de lange termijn beleggen betekent dat je de aandelen niet opeens gaat verkopen als de koers plotseling daalt.

Deze beleggingsstrategie is er immers op gericht dat plotselinge dalingen en stijgingen zich na verloop van tijd vanzelf weer corrigeren. Op de lange termijn zal het bedrijf waarin belegd is groeien en komt het rendement dat hiermee gepaard gaat.

Koop je aandelen op het juiste moment

Volgens Warren Buffet moeten beleggers plotselinge dalingen in de aandelenkoers niet vrezen. In tegendeel. Als belegger zou je deze moeten verwelkomen. Het is immers het goede moment om aandelen van een bepaalde onderneming te kopen. Koop je aandelen als de koers lager is dan de waarde van het bedrijf en pak je winst over de lange termijn.

Warren Buffet heeft aan de hand van de eerdergenoemde richtlijnen verschillende sterke ondernemingen in gedachte waarin hij wil beleggen. Met de strategie die hij aanhoudt koopt hij echter niet meteen de aandelen die bij dit bedrijf horen. Om zoveel mogelijk winst te maken moet op het moment gewacht worden dat de koers op een aantrekkelijk niveau staat om te kopen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders