Ai Ai Ai Angst coronavirus haalt AEX weer zwaar onderuit

Bron: Mark Garrelts

Na de scherpe verliezen in voorgaande dagen vanwege de stress over de snelle verspreiding van het coronavirus zat de AEX vrijdag opnieuw in zwaar weer.

De AEX-index duikelde even na half tien 3,8% naar 540,80 punten, het laagste niveau sinds augustus vorig jaar. Deze week is de hoofdgraadmeter al meer dan 12% kwijtgeraakt. De Midkap-index schoot zelfs 4,1% omlaag naar 830,25 punten.

De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt werden tot 3,5% omlaag gesleurd. De hoofdindex in Milaan zakte 3%.

Beleggers bleven angstig over de economische impact van de uitbraak van het coronavirus die in steeds meer landen buiten China is opgedoken, waaronder Nederland. De vrees bestaat dat daardoor het economische plaatje zal gaan verslechteren.

Wall Street kreeg het donderdag opnieuw zwaar te verduren vanwege de zorgen over het oprukkende coronavirus. De belangrijkste graadmeters zagen 4,4% tot 4,6% verdampen. Het weekverlies voor de drie beurzen liep daarmee op tot boven de 10%.

Ook in Japan zochten beleggers aan het einde van de week massaal de uitgang op. De Japanse beurs kelderde maar liefst 3,7%.

Negatieve hoofdrol Galapagos
In degeheel roodgekleurde AEX zat biotechfonds Galapagos weer in de hoek waar de klappen vielen met een aderlating van 5,5%. IMCD en Prosus kregen tikken van 5,3% en 4,4% voor de kiezen. DSM werd ook hard omlaag getrokken met een verlies van 4,4%.

Bij de middelgrote fondsen ging Fugro in de uitverkoop met een achteruitgang van 7,1%. ASMI werd ook van de hand gedaan en koerste 6,2% lager.

Op het moment van dit schrijven staat de AEX maar liefst 8% lager.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders