Assange: “Rasmussen werd topman NAVO dankzij deal met Turkije en VS”

De voormalig Deense premier Anders Fogh Rasmussen heeft zijn toppositie bij de NAVO mede te danken aan een geheime deal met de VS en Turkije, zo verklaarde klokkenluider Julian Assange. De oprichter van Wikileaks zegt te beschikken over documenten van een deal tussen Kopenhagen en Ankara, die mede ondertekend is door de Amerikaanse president Barack Obama.

De deal hield in dat Turkije de verkiezing van Rasmussen voor de NAVO steunde, op voorwaarde dat hij de in Denemarken gevestigde Koerdische televisiezender Roj TV uit de lucht wist te krijgen. Deze zender was ook in Turkije te ontvangen, tot ongenoegen van de Turkse regering.

In 2012 werd Roj TV beschuldigd van banden met de Koerdische beweging PKK, die door de regering van Turkije wordt aangemerkt als een terroristische organisatie. Het televisiestation kreeg van de Deense autoriteiten een boete van $900.000 en moest op zoek naar een andere satellietprovider.

Deze geheime deal tussen Turkije en Denemarken vond plaats met de volledige goedkeuring van Barack Obama. Als dit waar is kunnen we opnieuw vraagtekens zetten bij de werkelijke motieven van de NAVO. Het begint er steeds meer op te lijken dat de belangen van de NAVO niet meer overeenkomen met die van het Europa van de 21e eeuw.

Nieuw tijdperk van journalistiek

Julian Assange bracht deze onthulling tijdens een tweedaags journalistiek forum dat deze week in Moskou gehouden werd. Het forum heet “Het nieuwe tijdperk van journalistiek: Afscheid van de mainstream” en is bezocht door journalisten van meer dan dertig verschillende landen. Ook de Russische president Poetin was bij dit evenement aanwezig. Julian Assange deed zijn verhaal via een live videoverbinding vanuit de ambassade van Ecuador in Londen, waar hij al sinds augustus 2012 verblijft.

Assange: “Rasmussen werd topman NAVO door deal met Turkije en VS”

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *