Poetin beschuldigt VS van oorlogszuchtig imperialisme

Vladimir Poetin haalde afgelopen week hard uit naar de Verenigde Staten, door de regering in Washington te beschuldigen van oorlogszuchtig imperialisme. Volgens de Russische premier provoceert de VS gewapende conflicten in verschillende gebieden op de wereld, met als doel haar macht over andere landen in stand te houden. Als gevolg daarvan is de wereld volgens Poetin juist onveiliger geworden. De premier deed deze uitspraken in een 40 minuten durende toespraak voor de Valdai International Discussion Club.

“De Koude Oorlog is voorbij, maar het eindigde niet met vrede. Oekraïne is een voorbeeld van een conflictgebied dat de wereldwijde machtsverhoudingen op scherp zet”. Volgens Poetin heeft de VS in Oekraïne een staatsgreep veroorzaakt, waarbij de pro-Russische president Viktor Yanukovich al na drie maanden het veld moest ruimen. Maar Oekraïne is niet het enige conflictgebied waar Poetin over sprak. Hij noemde ook de oplaaiende conflicten in Libië, Syrië en Irak. Daarover zei hij het volgende: “De Amerikanen gebruiken hun macht om gevaren te bestrijden die ze zelf veroorzaakt hebben. Daar betalen ze een steeds hogere prijs voor.”

Poetin maakte in zijn toespraak ook duidelijk dat Rusland niet zal buigen voor de Westerse sancties en dat het land niet van plan is de annexatie van de Krim terug te draaien. Dat verwoorde hij als volgt: “De beer is de meeste van de Taiga. Die gaat voor niemand verhuizen naar een ander klimaat. Uitspraken dat Rusland weer een soort wereldrijk probeert te stichten en dat ze inbreuk maakt op de soevereiniteit van andere landen zijn ongegrond.”

poetin-speech

Poetin beschuldigt de VS van het veroorzaken en verergeren van conflicten in de wereld

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Poetin beschuldigt VS van oorlogszuchtig imperialisme

  • Ik behoor niet tot de vriendenclub van Vladimir, maar met dit statement verwoordt hij wel mijn standpunt.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *