Hans van Baalen: “Westen verkeert in een koude oorlog met Rusland”

De relatie tussen Rusland en het Westen is al niet zo best meer sinds de gebeurtenissen in Oekraïne, maar er zijn altijd politici te vinden die het vuurtje nog wat verder op willen stoken. Hans van Baalen deed onlangs een goede poging met de volgende toespraak, waarin hij stelt dat het Westen in een nieuwe Koude Oorlog verzeild is geraakt en dat de regering van Poetin moet vertrekken. Een fragment uit zijn verhaal:

“Het zal een heel lang lopend conflict worden met Poetin, totdat hij en zijn regering omvallen. Net zoals de Sovjet-Unie uit elkaar viel. Dat is een Koude oorlog en daar zitten we nu in, laten we dat erkennen. We moeten Oekraïne steunen. Militaire steun, jazeker. Wapens, jazeker. Met een NATO die waakzaam is aan de grenzen, zodat er troepen klaarstaan in de Baltische staten en in Polen. Zodat ze weten dat er een koord gespannen is. We kunnen agressie uit het Oosten niet accepteren. We moeten, Georgië, Moldavië en andere landen met een goede wil ondersteunen. We moeten niet denken dat wat er in de Krim gebeurd, niet zal gebeuren in Estland, om maar een land te noemen.

Je hebt niet veel geld nodig om de situatie te verstoren, je hebt maar een paar mensen nodig. Daarom zeg ik dat we ze moeten helpen. Er is maar één manier, gebaseerd op feiten… En dat is om het voor Poetin, die overigens geen goede leider is, erg moeilijk te maken. Rusland moet de internationale grenzen respecteren, samenwerken met andere landen en zich als een strategische partner opstellen.”

Hans van Baalen: “Westen verkeert in een koude oorlog met Rusland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.