Poetin: “We zijn voorgelogen over het raketschild”

Volgens de Russische president Poetin werd Rusland voorgelogen toen de Amerikanen zeiden dat het raketschild bedoeld was om een nucleaire dreiging uit Iran tegen te houden. Volgens hem bestaat deze dreiging niet in werkelijkheid, maar alleen in de berichtgeving van Westerse media. Hij verwijt journalisten dat ze niet kritisch genoeg geweest zijn ten aanzien van het raketschild en de valse voorwendselen waaronder deze gebouwd werd. Poetin verbaast zich erover dat zoveel journalisten daar het gevaar niet van in zien en dat de wereld op deze manier in een nieuwe (koude) oorlog gesleept wordt.

Vladimir Poetin: “De ‘Iraanse dreiging’ bestaat niet, maar het NAVO raketschild wordt wel in stelling gebracht in Europa. Dat betekent dat we gelijk hadden toen we zeiden dat hun redenen niet oprecht waren, dat ze niet open naar ons zijn geweest. Steeds maar weer werd er verwezen naar de Iraanse dreiging om het raketschild te rechtvaardigen. Nogmaals, ze hebben ons voorgelogen. Nu is het systeem operationeel en wordt het geladen met raketten. Jullie als journalisten zouden moeten weten dat deze raketten in capsules zitten, die ook gebruikt worden voor Tomahawk langeafstandsraketten.

poetin-teaserZe worden dus geladen met raketten die een gebied van 500 kilometer kunnen bereiken. Maar we weten dat de technologie zich ontwikkelt en we weten zelfs in welk jaar de VS haar volgende raketten gereed zal hebben. Deze raket kan afstanden tot 1.000 kilometer afleggen, en daarna misschien nog veel verder. En vanaf dat moment zullen ze direct het nucleaire potentieel van Rusland bedreigen. We weten van jaar tot jaar precies wat er staat te gebeuren en zij weten dat wij daarvan op de hoogte zijn.

Maar aan de journalisten worden fabeltjes verteld. Jullie nemen deze fabels over en verspreiden deze onder jullie eigen bevolking. Jullie journalisten voelen echter op geen enkele manier de onderliggende gevaren, dit baart mij zorgen. Hoe kunnen jullie niet begrijpen dat de wereld op deze manier in een onomkeerbare richting getrokken wordt? Terwijl zij doen alsof er niets aan de hand is. Ik weet echt niet meer hoe ik nog tot jullie [journalisten] door kan dringen…”

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders