Ministers moeten Oekraïne referendum promoten

Uit een uitgelekte email in handen van RTL Nieuws blijkt dat ministers en staatssecretarissen de komende dagen vol aan de bak moeten om het Oekraïne referendum erdoor te loodsen. Alle bewindspersonen moeten de komende dagen verplicht op social media als twitter, Instagram en Facebook berichten over het referendum dat op 6 april gehouden wordt.

Met dit media-offensief probeert de regering ons aan te sporen voor het referendum te stemmen, wat betekent dat er een associatieverdrag komt tussen Oekraïne en de Europese Unie. Dit verdrag is omstreden, omdat er naast handelsafspraken ook heel veel passages in staan over onderwerpen als nationale veiligheid, geopolitiek en internationale betrekkingen. Volgens sommige experts is het associatieverdrag een stap in de richting van het uitbreiden van de NAVO, waardoor de spanningen tussen Europa en Rusland verder kunnen oplopen.

vlag-oekraine-610x330

De regering gaat op social media actief campagne voeren voor Oekraïne referendum

‘Ja’ campagne voor referendum Oekraïne

Het kabinet is niet zeker van een ja-stem bij het referendum, want de laatste peilingen wijzen op een meerderheid voor het nee-kamp. In de uitgelekte e-mails staat dat er onder andere aandacht nodig is op televisie op 4 en 5 april en in de zaterdagkranten van 2 april en dat ministers en staatssecretarissen juist deze dagen moeten uitzoeken om de media te benaderen en interviews te geven over het referendum.

Ook staat in de e-mails beschreven hoe onze volksvertegenwoordigers de sociale media het meest effectief kunnen gebruiken. Er zal ongetwijfeld veel geld tegen de ja-campagne aan gegooid worden, want bij een nee-stem op het referendum van 6 april heeft de Nederlandse regering heel wat uit te leggen aan Europa.

https://twitter.com/theuniszen/status/714468896913403906

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders